Yağmayan kara 13 milyon

Amed Büyükşehir Belediyesi

Amed Büyükşehir Belediyesi

  • Belediyeyi toplam 3 milyar 345 milyon TL borçlandıran, son üç ayda yüz binlerce liraya çerez yiyen Amed Büyükşehir Belediyesi kayyumu, yağmayan karla mücadele araçları için 13 milyon 61 bin TL kira ödemiş.

Amed Büyükşehir Belediyesi kayyumunun, kar yağmamasına rağmen "kar ve buzla mücadele" adı altında araç kiralama işi için 13 milyon 61 bin TL harcadığı ortaya çıktı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı belediyelerden biri olan Amed Büyükşehir Belediyesi'nde, kayyumlar döneminde yapılan harcamalara dair yeni detaylar ortaya çıkıyor. Belediyeyi toplam 3 milyar 345 milyon TL borçlandıran ve giderayak "temsil ve ağırlama giderleri" adı altında 769 bin TL çerez, çikolata ve içeceğe harcayan kayyum yönetiminin, "kar ve buzla mücadele" adı altında da milyonlarca TL harcadığı ortaya çıktı. 

Kayyum yönetimi, Şubat, Mart ve Nisan aylarında "Kar ve buzla mücadele, yolların bakım onarımında kullanılmak üzere iş makinası kiralama işi" adı altında toplam 13 milyon 61 bin 682 TL harcama yaptı. Kayyum yönetimi, 12 Şubat'ta 6 milyon 582 bin 24 TL; 7 Mart'ta 3 milyon 616 bin 37 TL; 2 Nisan'da ise 2 milyon 863 bin 566 TL'yi söz konusu "iş" için ödedi. Son ödemenin 31 Mart yerel seçimlerden hemen sonra yapılması dikkat çekti. Ayrıca üç ödemenin de Ozan İnşaat Sanayi ve Ticaret Taahhüt Limited Şirketi'ne yapıldığı öğrenildi. MA/AMED

 

* * *

Ziya semirmiş de semirmiş

Wan'da DEM Parti'li belediye eşbaşkanlarını haberleriyle hedef alan Ziya Türk'ün, bir reklam şirketi üzerinden de kayyumla "haber" sözleşmesi yaptığı ve yüz binlerce TL gelir elde ettiği ortaya çıktı.  

Wan'da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Partili) belediye eşbaşkanları seçilen isimleri "terör" başlıklı haberlerle hedefe koyan Van Postası adlı internet sitesinin sahibi Ziya Türk'ün, kayyumlar döneminde sadece dört belediyeden 3 milyon TL’yi aşkın bir gelir elde ettiği ortaya çıkmıştı.

DEM Parti Wan Büyükşehir Belediyesi ve hedefe konulan isimler, Türk hakkında suç duyurusunda bulundu. Ayrıca kayyumlar döneminde Türk'e yapılan ödemelerde imzası bulunan isimler hakkında da idari soruşturma başlatıldı.

Haber sözleşmesi yapmış

Türk'ün, Elif Reklamcılık üzerinden de dolaylı bir şekilde kayyumlar döneminde yüz binlerce TL gelir elde ettiği ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre; Elif Reklamcılık, 2020'de Wan Büyükşehir Belediyesi ile “yazılı, fotoğraflı bülten servisi” adı altında bir sözleşme imzaladı. Belediye, yapılan sözleşme sonrası Elif Reklamcılık'a “ajans hizmet bedeli” olarak 2021'de 123 bin, 2022'de ise 177 bin TL ödeme yaptı. Ödemenin yapıldığı tarihteki döviz kuru göz önünde bulundurulduğunda, o dönem şirkete ödenen paranın değeri, bugün yaklaşık 1,5 milyona tekabül ediyor.

Sözleşmede, yapılacak ödemelerin yanı sıra dikkat çekici maddeler yer aldı. Sözleşmede, belediye tarafından gönderilen bilgilerin haber metni haline getirilerek, Elif Reklamcılık tarafından medya kuruluşlarına servis edileceği belirtildi. Ayrıca haberlerin, Ziya Türk'ün kurucusu ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olduğu " www.ikinisangazetesi.com" adlı internet sitesinde yayınlanacağı kaydedildi. 

DEM Parti ile birlikte arpası kesildiği için hönküren Ziyar Türk, böylece herhangi bir internet sitesi dahi bulunmayan reklam şirket üzerinden "haber" sözleşmesi yaparak yüz binlerce TL hortumladı. WAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.