Yalnızca bir dikim atölyesi değil

Kadın Haberleri —

Sozan Şaban ve terzihanesi

Sozan Şaban ve terzihanesi

  • Halepçe’de açtığı dikim atölyesiyle 20’yi aşkın kadının ekonomik bağımsızlığını eline almasını sağlayan Sozan Şaban’ın hedefi Halepçe logosunu taşıyan Kürt ulusal kıyafetlerini yurt dışına göndermek.

Halepçe’de yaşayan Sozan Şaban, Irak savaşının başlamasının ardından babasının aldığı dikiş makinesiyle çocukluk hayalinin ilk adımlarını atmış oldu. Hayallerini gerçekleştirmek için gece gündüz emek vermenin yanı sıra kendisiyle birlikte hem üreten hem de ekonomik bağımsızlığını eline alan 20’yi aşkın kadına kapı araladı.

Genç kadının asıl amacı ise kadınların ev dışına çıkmasına ve kendi işlerini yapmasına köprü olmak.

Rojnews’e konuşan Şaban, son projesi olan ve 6 ay önce Halepçe’de açtığı dikim atölyesinde 11, dışarıdan ise 12 kadınla birlikte çalıştığını ifade etti. Bu küçük atölyenin ayrıca Hewlêr, Süleymaniye, Ranya ve Derbendîxan’da özel müşterileri bulunuyor.

“Çocukluğumdan bu yana her zaman kıyafet dikmeyi hayal ediyordum” diyen Şaban’ın en büyük hedefi ise Halepçe logosunu taşıyan Kürt ulusal kıyafetlerini yurt dışına göndermek. HALEPÇE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2025 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.