Yaraları sarmak için oradaydı

  • Türk devletinin bombaladığı Şengal’deki sağlık merkezinde şehit düşenlerden biri olan sağlıkçı Muhlise Sidar’ın annesi Ayşe Sidar, ”Êzîdîlerin yaralarını sarmak için oradaydı” diyerek, bir hastaneyi bombalamanın insanlık suçu olduğunu söyledi.

 

Türkiye’nin 17 Ağustos’ta bombaladığı Şengal’e bağlı Sikêniyê köyündeki sağlık merkezinde şehit düşen 8 kişiden dördü sağlık çalışanıydı. Federe Kürdistan’ın görmezden geldiği, Irak hükümetinin kınamakla yetindiği, dünyanın ise sessiz kaldığı bu saldırıda şehit düşen sağlık çalışanlarından biri Muhlise Sidar’dı. Şırnak’ın Gundikê Melê (Balveren) beldesinde 1991’de dünyaya gelen Sidar, sağlık bölümünden mezun oldu. DAİŞ’in 3 Ağustos 2014’te Êzîdî halkına yönelik giriştiği soykırım saldırılarının ardından soluğu hemen Şengal’de aldı. 7 yıl boyunca Êzîdî halkının yaralarını sarmaya çalışan Muhlise’yi annesi Ayşe Sidar, MA’ya anlattı.

Halkını ve yurdunu seviyordu

Anne Ayşe Sidar, hiçbir zaman haksızlığı kabul etmeyen bir yapıya sahip, aynı zamanda çok insancıl biri olduğunu belirtti. Kızının insanlık değerlerini korumayı önüne hep bir amaç olarak koyduğunu söyleye anne Sidar, “Hep bunun için yaşıyor gibiydi. Çok yurtsever bir insandı. Halkını severdi ve onlar için bir şeyler yapmayı kendine amaç edinmişti. Etrafındaki insanlara yardım etmekten mutluluk duyardı” dedi.

Bu yüzden kızıyla gurur ve onur duyduklarını ifade edip “İnsanlık için hizmet eden bir insan bu şekilde katledilir mi?” diye soran anne, sağlık merkezinin bombalanmasının savaş suçu olduğunu söyledi.

Kızım yanlış bir şey yapmadı

Kızının insanlara yardım etmek için Şengal’de olduğunu vurgulayan Sidar, şöyle devam etti: “Sadece Kürt halkına değil, bütün mazlum halklara yardım etmek istiyordu. Bu yüzden vicdanlı davranarak Şengal’e gitti. Kızımın elinde bir silah yoktu. Kızım savaşmak için orada değildi. Hasta insanları tedavi etmek için oradaydı. Bu suç mu? Bir hastaneyi bombalamak insani değil. Allah’ın kabul etmediği şeyi insanlık nasıl kabul eder? Kızım yanlış bir şey yapmadı ve insanlığa hizmet etme uğrunda yaşamını yitirdi. Benim başım diktir. Kızım gibi binlerce kişi var. Benim kızım da o annelerin çocukları gibi.”  ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.