Yeşil Sol Parti için 3 bin kilometre yol katetti

Toplum/Yaşam Haberleri —

Cengiz Kaya

Cengiz Kaya

  • Almanya’da yaşayan Cengiz Kaya, Yeşil Sol Parti’ye oy vermek için 3 bin 500 kilometre yol kat ederek Adıyaman’a geldi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Hareketli Seçmen Komisyonu seçmeni sandıklara taşımak için çalışmalarını sürdürürken, binlerce seçmen kendi imkanlarıyla sandık bölgesine gitmeye hazırlanıyor. Almanya’da yaşayan Cengiz Kaya (35), 14 Mayıs seçimlerinde Yeşil Sol Parti’ye oy vermek için 3 bin 500 kilometre yol kat ederek, seçmen olduğu Adıyaman’a geldi. Kaya, memleketine geldiği gibi Yeşil Sol Parti için çalışmalar yürütmeye başladı. 

Kaya, ülkedeki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek, “Yaşanan bu zulüm ve haksızlığa karşı Yeşil Sol Parti'yi desteklemeye geldim. Bu haksızlıklara karşı sonuna kadar direneceğiz. Yeşil Sol Parti'ye inandığım için geldim. Değil 3 bin kilometre, 20 bin kilometre de olsa yine gelirdim” dedi.

Oy kullanmanın önemine değinen Kaya, seçmenlere oy kullanmaları için şu çağrıda bulundu: “Bir oy, bir oydur. Her seçim oy kullanmak için Semsûr’a geliyorum. Bir oy çok şey değiştirir. Bir oyla benimde katkım olsun istiyorum. Ben halkım için geliyorum. Kürt halkının haklarını, ancak Yeşil Sol Parti savunabilir. Bizim temsilcimiz Yeşil Sol Parti'dir. Seçimden beklentimiz kazanmamız. Halkımızın da bu haksızlıkları görüp, gidip sandıkta oy kullanmaları gerekiyor.”

Haksızlığa karşı Yeşil Sol

Almanya ve birçok Avrupa ülkesinde AKP-MHP iktidarına “diktatör” gözüyle bakıldığını sözlerine ekleyen Kaya, “Barış, özgürlük ve insanlık için haksızlığa karşı herkesin Yeşil Sol Parti'ye oy vermesi gerekiyor” diye seslendi.

MAHMUT ALTINTAŞ - MA/SEMSÛR 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.