Yıkılacak Duvarlar Bochum'da

Kültür/Sanat Haberleri —

“Yıkılacak Duvarlar” filmi

“Yıkılacak Duvarlar” filmi

  • HDP eski Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, Amed Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve kadın siyasetçileri anlatan “Yıkılacak Duvarlar” belgesel Almanya’nın Bochum kentinde gösterildi.

Almanya'nın Bochum kentinde hapishanesinde tutuklu bulunan HDP eski Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, Amed Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, HDP milletvekili Aysel Tuğluk ve artık Almanya'da yaşayan eski HDP milletvekili Sibel Yiğitalp'in hikayesini anlatan Yıkılacak Duvarlar belgeseli gösterildi. 

Diyarbakır Hapishanesinden, polis ablukalarından, Meclis koridorlarından Kandıra Kadın Hapishanesine kadar süren 'yolculuk' yakınlarının, tanıkların, mücadele arkadaşlarının anlatımlarıyla aktarıldı.

Belgeselin ardından yapılan söyleşiye HDP eski milletvekili Sibel Yiğitalp, Almanya Yeşiller Partisi Milletvekili Max Lucks, Yönetmen Şerif Çiçek ve Yapımcı Adil Demirci katıldı. Etkinliği Sinemacı Güler Bulgurcu ile insan hakları alanında çalışma yürüten MFH (Medizinische Flüchtlingshilfe) kurumu Başkanı Knut Rauchfuss yönetti. Söyleşide yönetmen Şerif Çiçek ise, Türkiye'de çekimlerin yönetmen Hebun Polat yaptığını ve çekimlerde zorlukları anlattı.”

Köln'de insan hakları ve siyasi tutsaklarla dayanışma faaliyeti yürüten Dayanışmanın Sesi (Stimmen der Solidarität) Başkanı Adil Demirci ise, Kayyum sürecini üzerine yaptıkları belgesel çalışmanın ardından bu belgeselle tutuklu kadınların durumuna dikkat çekmek istediklerini belirtti. 

Belgeselde hikayesi anlatılan eski HDP milletvekili Sibel Yiğitalp ise, Türkiye'de yaşanan insan hakları saldırılarını değerlendirdi. Onbinlerce siyasi tutsağın olduğuna dikkat çeken Yiğitalp, 14 Mayıs'ta olan seçimlere ilişkin de Yeşil Sol Partiye oy verme çağrısında bulundu.

Almanya Yeşiller Partisi Milletvekili ve meclis deki Türkiye grubun sözcüsü Max Lucks ise 14 Mayıs'taki seçimlerde kardeş parti olarak gördükleri Yeşil Sol Partisine açık destek çağrısında bulunduklarını duyurdu. Lucks, ayrıca seçimlerde Türkiye'de takip edeceğini duyurdu. BOCHUM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.