Yoldaş’ca Türküler’den Efendim

Toplum/Yaşam Haberleri —

.

.

  • Klam, deyiş ve geleneksel halk şarkılarıyla tanınan Yoldaş’ça Türküler’in tekli yeni çalışması ‘Efendim’ dinleyicileriyle buluştu.

Sözleri ve müziği kendisine ait olan çalışmalar üreten Yoldaş M. Ceylan, Malatya’ya ait şarkıların araştırmasını ve derlemesini yaparak kendi Youtube kanalında yayınladı.

Son 3 yılda 10 tane tekli çalışma üreten Yoldaş’ca Türküler, daha önce okunmuş, bilinen şarkılar yerine yeni çalışmalara yer vererek tüketmek yerine üretmeyi amaçlıyor. Bu anlamda da sanatın ve müziğin değişmesine, gelişmesine ve kitlelerle buluşmasına katkı sunuyor. Video kliplerinin görüntülerini ve montajını kendisi yaparak yayınlıyor. Yine projelerinde bir yapım şirketi yerine kendi çabası ve emeğiyle müziğe ve sanata katkı sunmaya çalışıyor.

Video kliplerininin hepsini Malatya ve Dersim’de çekti. Doğayı, çevreyi, havayı, suyu ve toprağı ön plana çıkarmak isteyen Yoldaş’ca Türküler, doğal yaşam alanlarının sahiplenilmesine dikkat çekmek istiyor.

Sözleri yazar – şair Veli Bayrak’a ait olan ‘Efendim’in müziğini İbrahim Akkuş yaptı. Aranjörlüğü ve stüdyo kayıtları Ahmet Özgül (ASC Müzik Prodüksiyon) tarafından yapılan esere, bağlamada Sedat Akdağ, ritimde Burak Çakır, gitarda Ahmet Özgül eşlik etti. PİRHA/ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.