Yükselen Gelgitin Çocukları

Toplum/Yaşam Haberleri —

Yükselen gelgit/Antonio Aragon Renuncio

Yükselen gelgit/Antonio Aragon Renuncio

  • Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Yılın Çevre Fotoğrafçısı  ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl en büyük ödül olan Yılın Çevre Fotoğrafçısı, İspanyol sanatçı Antonio Aragon Renuncio'nun "Yükselen Gelgitin Çocukları" adlı çalışmaya verildi.

 

Renuncio'nun Batı Afrika'daki küçük bir ülke olan Togo'nun iklim değişikliği sebebiyle erozyona uğrayan bir bölgesinde bulunan Afiadenyigba Sahili'nde çektiği karede, evleri yıkılmış bir ailenin molozlar arasında uyuyan çocuğu görülüyor. Renuncio, bu karesiyle 10 bin pound para ödülünün de sahibi oldu.

Alevlerle boğuşan çocuk

Yılın Genç Çevre Fotoğrafçısı kategorisinde ödün bu sene Hindistan'a gitti. Amaan Ali tarafından ülkenin başkenti Yeni Delhi'nin Yamuna Ghat şehrinde çekilen Cehennem adlı fotoğrafta alevlerle boğuşan genç bir çocuk yer alıyor.

Sularla kaplanmış bir ev

Geleceğin Çevreleri adlı kategoride birincilik ödülü İtalya'ya gitti. Michele Lapini'ye ait "Sel" adlı karede İtalya'nın Po Vadisi'ndeki Modena şehrinde Panaro Nehri kıyısında sularla kaplanmış bahçeli bir ev görülüyor.

İtalya'nın kuzeyinde boylu boyunca uzanan Po Nehri kıyılarında birçok noktada 2020 yılında karların erimesi ve aşırı yağışlar sebebiyle sel baskınları görülmüştü.

Son Nefes

İklim Hareketi kategorisindeki ödül, "Son Nefes" adlı çalışmasıyla Kevin Ochieng Onyango'ya gitti.

Fotoğraf Kenya'nın başkenti Nairobi’de çekildi. Arakada kum fırtınası devam ederken siyahi bir çocuğun küçük bir bitkiye bağladığı oksijen maskesiyle nefes almaya çalıştığı görülüyor.

Euronews’in haberine göre bu seneki yarışma çevre ve su sorunlarıyla ilgili çalışmalar yapan sivil toplum örgütü CIWEM ve çevrimiçi belgesel platformu WaterBear tarafından organize edildi.

PARİS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.