Yurt dışı süresine operasyon girişimi

Yurt dışı seçmenleri için seçim takvimi

Yurt dışı seçmenleri için seçim takvimi

  • Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüksek oy aldığı ABD, İngiltere ve Kanada gibi gibi ülkelerde oy verme işlemi 5 günden iki güne düşürüldü.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hiçbir adayın yüzde 50+1’i geçememesi üzerine seçimler ikinci tura kaldı. 28 Mayıs'ta yeniden sandık kurulacak. Yurt dışında yaşayan seçmenler, 20 Mayıs’ta sandığa gidecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Avustralya, İngiltere, İrlanda, İspanya, Japonya, Kanada ve Libya‘daki seçmenlerin oy kullanma süresini 5 günden iki güne düşürdü. ABD, İngiltere ve Kanada gibi ülkeler, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüksek oy aldığı ülkeler olarak kayda geçmişti. AKP’nin yüksek oy aldığı Fransa, Almanya, Belçika ve Hollanda gibi ülkelerde ise seçim tarihlerinde bir değişiklik yapılmadı.

YSK geri adım attı

CHP Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan ve Muharrem Erkek ile birlikte; cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda ABD, Kanada, Avustralya, İrlanda ve İngiltere'de oy vermek için ayrılan sürenin 4 günden 2 güne düşürülmesine ilişkin kararına itiraz etti. İtirazın ardından bir açıklama yapan Muharrem Erkek, “CHP olarak YSK'ya yaptığımız başvurumuz kabul edildi. ABD, Kanada, Avustralya, İrlanda ve İngiltere’de 20-24 Mayıs günlerinde seçmenler oylarını kullanabilecekler” dedi. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.