Zap’ta 34 işgalci daha öldürüldü

YJA-Star gerillası

YJA-Star gerillası

  • Gerilla işgalci Türk ordusunu Başûrê Kurdistan’da işgal etmeye çalıştığı bölgelerde vurmaya devam ediyor. Dün Xakurkê ve Metîna’da sömürgeci Türk ordusuna hezimet yaşatan Kurdistan Özgürlük Gerillası bu gün de Zarp’ta yaptığı Girê Amediyê Devrimci Operasyonu’nda 34 işgalci daha öldürüldü. Operasyonda 3 gerilla şehit düştü

HPG Basın İrtibat Merkezi’nin gün aşırı gelişmelere dair yaptığı açıklama şöyle: “Kurdistan Özgürlük Gerillası, Apocu fedai ruh, yüksek cesaret ve yılmaz irade ile devrimci operasyonlar gerçekleştirmektedir. 22 Aralık’ta Xakurkê’de gerçekleştirilen Şehîd Ahmed Rûbar Devrimci Operasyonu ve Metîna’da gerçekleştirilen koordineli eylem, 23 Aralık’ta ise Zap’ın Kurojahro ve Girê Amediyê Direniş Alanları’nda gerçekleştirilen devrimci operasyonlar işgalci orduya ağır darbeler vurmuştur.

Panik ve gizleme çabası boşuna

Devrimci operasyonlarla üst üste ağır darbeler alan işgalci ordu, büyük bir hezimet yaşayıp çok sayıda kayıp vermiştir. Türk ordusunun kayıpları şimdiye kadar güçlerimizce belge ve bilgileriyle beraber açıklanmış olmasına rağmen, işgalci ordu ve onun özel savaş medyası kayıplarını Türkiye kamuoyundan ve tüm dünyadan gizlemeye çalışmaktadır. Ancak ne kadar çabalayıp panik içinde gizlemeye çalışsalar da, Kurdistan Özgürlük Gerillası’ndan aldıkları ezici darbelerin yarattığı etkiyi gizleyememektedirler.

Yenilgilerini yalanla gizlemeye çalışıyorlar

İşgalci ordu ve onun özel savaş medyası, gerilla gücümüze çok sayıda kayıp verdirdiğini iddia ederek bir yandan alt üst olan moralini düzeltmeye, savaşamaz hale gelen paralı askerlerini motive etmeye, bir yandan da yaşadığı hezimeti Türkiye kamuoyuna farklı şekilde sunmaya çalışmaktadır. Yurtsever halkımız ve tüm Türkiye kamuoyu bilmelidir ki; Şehîd Ahmed Rûbar Devrimci Operasyonu’nunda Memyan yoldaşımız, Girê Amediyê Devrimci Operasyonu’nda ise Welat, Helmet ve Hüseyin yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Bu dört yiğit ve kahraman yoldaşımız dışında hiçbir kaybımız yaşanmamıştır. İşgalci ordu ve onun özel savaş medyasının gerilla kayıpları hakkında belirttikleri külliyen yalandır.

200 işgalciyi 7 koldan vurdular

Gerçekleştirilen Girê Amediyê Devrimci Operasyonu’nun ayrıntıları şöyledir:

“Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere yönelik 23 Aralık günü saat 14:40’ta devrimci operasyon gerçekleştirildi. Bu devrimci operasyonda; 200 işgalci, 44 mevzi ve çadır, tank ve panzerlerin olduğu ve 3 kısımdan oluşan işgalciler hedef alındı. Sızma taktiği ile başlayan ve 7 koldan oluşan devrimci operasyonda, işgalciler önce el bombaları ve ferdi silahlar ile etkili şekilde vuruldu. Devrimci operasyonun 3 kolu el bombaları, ferdi ve orta otomatik silahlar ile işgalcileri hedefleyip üzerine giderek yakın mesafeden etkili şekilde vurdu. Aynı zamanda suikast taktiği de etkili şekilde kullanılarak işgalciler cezalandırıldı. Devrimci operasyonun diğer 4 kolu ise ferdi, orta otomatik ve ağır silahlar ile işgalcileri hedefleyip etkili şekilde vurdu.

Şehitler fethederek ilerledi

Welat yoldaşımızın öncülüğündeki devrimci operasyonun saldırı kolu, kısa süre içinde işgalcilerin bulunduğu birinci kısmı fethederek tümüyle ele geçirdi. İşgalcilere ait olan bu kısımdaki tüm mevzi ve çadırlar imha edildi. Devrimci operasyon kolunun etkili vuruşlarından dolayı buradaki işgalciler mevzilerini bırakıp ikinci kısma doğru kaçtı. Devrimci operasyonun diğer kolları tarafından ikinci kısımdaki işgalciler de el bombaları ve ferdi silahlarla yakın mesafeden hedeflenip etkili şekilde vuruldu. Burada yaralanan Welat ve Helmet yoldaşlarımız, ağır yaralanmalarına rağmen devrimci operasyonu büyük bir cesaret, irade ve kararlılıkla sürdürüp düşmanla çatışmaya devam etti. Welat ve Helmet yoldaşlarımız son nefeslerine kadar kahramanca çatışarak şehadete ulaştılar. Devrimci operasyonun öncü militanlarından Hüseyin yoldaşımız da, Apocu fedai ruh ve yüksek cesaretle düşmanın üzerine yürüyüp, el bombaları ve ferdi silahla düşmanın mevzilerini düşüre düşüre ilerlerken kahramanca savaşarak şehadete ulaştı.”

İlk iki kısımdaki düşman gücüne ağır bir darbe vuran devrimci operasyon güçlerimiz, Girê Amediyê Direniş Alanı’nda 34 işgalciyi cezalandırdı. BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.