1 Mayıs'a hınç bitmedi

1 Mayıs eylem

1 Mayıs eylem

  • İstanbul'da 1 Mayıs gerekçesiyle bir kez daha yapılan ev baskınlarında onlarca kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da dün sabah saatlerinde çok sayıda eve baskın düzenlendi. Ev baskınlarında aralarında Türkiye İşçi Partisi (TİP), Devrimci Gençlik, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Sosyalist Emekçiler Partisi (SEP) ile Sosyalist Meclisler İnisiyatifi (SMİ) üyelerinin de bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. 39 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenilirken, gözaltına alınanlar araısnda Gazete Patika muhabiri Ali Kadir Güler de bulunuyor.

Gözaltına alınanlar, Fatih'te bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Sendika.Org bürosu da sabah saatlerinde polis tarafından basıldı. Polislerin geldiği sırada kimse yokken, büroda bulunan kitaplıklar ve dolaplar dağıtıldı. Aramının ardından büronun kapı kilidinin polisler tarafından değiştirildiği belirtildi. Polis, baskında büroda bulunan kimi fotoğraflara el koydu.

Gözaltına alınanların gerekçesinin 1 Mayıs'ta Saraçhane'den Taksim'e çıkarken polis barikatına karşı direnenlerin olduğu belirtildi. 

İstanbul'da 1 Mayıs nedeniyle aynı gün ve ardından iki defa yapılan baskınlarda yüzlerce kişi gözaltına alınmıştı. İSTANBUL

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.