13 bin genç kadını zehirlediler

Kadın Haberleri —

İran'da kız öğrencilere zehirli gaz saldırısı

İran'da kız öğrencilere zehirli gaz saldırısı

  • Jîna Amînî’nin katledilmesi ardından kadınların İran ve Rojhilatê Kurdistan’da başlattığı direniş sürerken, son üç aydır kız öğrencilerin okullarına yönelik yapılan zehirli gaz saldırılarında 13 bin genç kadın zehirlendi. Saldırılar sürüyor.

Kürt kadını Jîna Amînî’nin İran’ın başkenti Tahran’da ‘Ahlak polisi’ tarafından Eylül 2022’de katledilmesi sonrası başlayan direnişe öncülük eden lise ve üniversiteli genç kadınlar rejimin hedefi oldu. İran ve Rojhilatê Kurdistan’da kız öğrencilere yönelik zehirli gaz saldırılarında şimdiye kadar 13 bin genç kadının zehirlendiği öğrenildi. Konuya ilişkin açıklama yapan İran Sağlık Bakanı Yardımcısı Saeed Karimi, zehirlenen 13 bin öğrencinin tedavi altına alındığını belirtti. Karimi aynı zamanda zehirlenmeden dolayı ölen hiçkimsenin olmadığını iddia ederken, çeşitli kaynaklar 4 öğrencinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. 

İran ve Rojhilatê Kurdistan’da kız öğrencilere yönelik zehirli gaz saldırıları 3 aydır sürüyor. En son iki gün önce Sine’ye bağlı kırsal kesimde bir kız okuluna zehirli gaz saldırısı gerçekleşti.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.