20 kadın katledildi

Kadın Haberleri —

.

.

  • KCDP’nin hazırladığı rapora göre Temmuz ayında 20 kadın katledildi, 12 kadın şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. 

HABER MERKEZİ

KCDP’nin hazırladığı rapora göre Temmuz ayında 20 kadın katledildi, 12 kadın şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) Temmuz ayında katledilen kadınların verilerini paylaştığı raporunu yayımladı. Rapora göre; Temmuz ayında 20 katledildi, 12 kadın ise şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi.

Raporda ayrıca, katledilen kadınların çoğunun faillerinin yakınları olduğu ifade edildi. KCDP, “Anayasayı, yasayı, sözleşmeyi uygulatacak; eşitlik, özgürlük ve ayrımcılığa son vermek için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Kadın cinayetlerinde artış yaşanıyor

1 Temmuz’da İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten kalkmasının ardından Türkiye’nin pek çok yerinde eylemler sürerken kadın cinayetlerinde de artış kaydedildi. Son iki günde bir kadın cinayeti, şüpheli bir kadın ölümü ve kayıp bir kadın haberi ajanslara düştü.

Kadınlar, Adana,  İstanbul ve İzmir’de Antalya’da Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’nun emlakçı Mustafa Murat Ayhan tarafından öldürülmesini protesto etti.


Tacizci askerler çoğaldı

Dersim’in Moğultay Mahallesi’nde pazar günü akşam saatlerinde asker olduğu belirtilen bir kişi, bir çocuğa tacizde bulundu. Olayın meydana geldiği mekânda bulunan yurttaşlar, askere müdahale etti. Söz konusu kişinin daha sonra polisler tarafından gözaltına alındığı kaydedildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.