40 erkek özgün eğitimden geçti

Kadın Haberleri —

Fırat Bölgesi'nde 40 erkek özgün eğitimden geçti

Fırat Bölgesi'nde 40 erkek özgün eğitimden geçti

  • Fırat Bölgesi Toplumsal Adalet Meclisi’nin 40 erkek üyesi ‘Kadın Bilimi Jineoloji’, ‘Kadın Tarihi,’ ‘Özgür Eş Yaşam’, ‘Eşitlik ve Adalet’ gibi eğitimler gördü. Eğitime katılan erkekler, “Düşüncemiz değişti” dedi.

 

Fırat Bölgesi Kongreya Star Eğitim Komitesi, Demokratik Ulus İnşası temelinde erkek egemen zihniyetinin değişip dönüştürülmesi için 10 günlük kadın odaklı bir eğitim başlattı.
1 Ağustos’ta eğitime başlayan ve sadece erkekleri kapsayan eğitim “Leyla” ismiyle yapıldı.

Eğitime Fırat Bölgesi Toplumsal Adalet Meclisi’ne üye 40 erkek katıldı. 
Şilan Akademisi’nde 10 gün gerçekleştirilen eğitimde ‘Kadın Bilimi Jineoloji’, ‘Kadın Tarihi,’ ‘Özgür Eş Yaşam’, ‘Eşitlik ve Adalet’ gibi konularda dersler verildi.

Gerçeği öğrendik
Kongreya Star Yürütme Meclisi üyesi Raperin Dêrik, eğitimin sona ermesine ilişkin konuşarak, “Kişi kendisini eğitmezse, kölelikten kurtulamaz. Toplumun tamamı sağlam ve doğru temelde eğitim almalı” dedi. Raperin, erkeklerin eğitimden faydanlamış olmalarını umut ederek, pratiğe dönüştürülmesini istedi.

Eğitime katılan Adalet Divanı üyesi Mihemed Derwiş, başlangıçta kadın konusunda dersleri görmeye mesafeli durduklarını söyleyerek, gerçeği öğrendiklerinde düşüncelerinin değiştiğini belirtti. Adalet Meclisi Üyesi İzet Mustafa ise eğitimden çok faydalandıklarını kaydetti.

NÛJINHA/KOBANÊ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.