53 DAİŞ’li Hol’den çıkarıldı

  • İç Güvenlik Güçleri'nin düzenlediği Hol Kampı operasyonunun ilk üç gününde 5’i üst düzey toplam 53 DAİŞ elemanı yakalandı.

 

Kuzey-Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri, 28 Mart’ta başlatılan İnsani ve Güvenlik Operasyonu’nun 3. gününde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklama, İç Güvenlik Güçleri Genel Sözcüsü Elî El-Hesen tarafından okundu. Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Sözcüsü Gabriel Kino, Halk Savunma Birlikleri (YPG) Genel Sözcüsü Nuri Mehmud ve Cizîrê Bölgesi Meclisi Genel Komutanlık Üyesi Ewinar Derîk hazır bulundu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Operasyon, kampta kalan birçok yurttaşın DAİŞ çete üyelerinin gizli hücreleri tarafından katledilmesi ve baskı altına alınması, aynı zamanda fikirlerinin küçük çocukların arasında yayma girişimlerinin ardından başlatıldı.

Operasyonun başlamasından iki gün sonra insan haklarına ve insan haklarını koruyan uluslararası anlaşmalara olan bağlılığımızın altını çiziyoruz. Güçlerimiz operasyonda insani ölçütlere göre hareket etmektedir. Son iki günde ve bu zamana kadar kampta terör ve şiddet olayları gerçekleştiren 5’i hücre sorumluları olmak üzere toplam 53 DAİŞ üyesi yakalandı. Aynı zamanda teröristlerin hücreleri hakkında bilgilerin olduğu birçok cep telefonu ve bilgisayar da ele geçirildi.

Hol Kampı’nda yürüttüğümüz operasyona katılan 5 binden fazla üyemiz, başta çocuklar olmak üzere bütün kamp sakinlerinin güvenliğini ve istikrarın sağlanmasının yanı sıra onları terörist fikirlerin tehlikesinden kurtarmak için sorumluluk ruhuyla çalışmalarını sürdürmektedir.

İç Güvenlik Güçleri olarak kamptaki bütün teröristler yok edilinceye kadar operasyonumuza devam edeceğimizi belirtiyoruz. 3’üncü gününde devam eden İnsani ve Güvenlik Operasyonu gecikmesine neden olacak herhangi bir engel veya sorun olmadan devam ettiğini kaydediyoruz."  QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.