6 bin sanatçıdan İran’a karşı ortak bildiri

Toplum/Yaşam Haberleri —

İran eylem

İran eylem

  • İran’da ve ülke dışında yaşayan 6 bin sanatçı bir bildiri yayımlayarak uluslararası toplumdan Tahran rejimiyle bağlantılı kültürel çalışmaları boykot etmelerini istedi. 

İran’da ve ülke dışında yaşayan 6 bin sanatçı bir bildiri yayımlayarak uluslararası toplumdan Tahran rejimiyle bağlantılı kültürel çalışmaları boykot etmelerini istedi. Sanatçı Jinoos Taghizadeh, İranlı sanatçıların depolitize edilmeye çalışıldığını söyledi.

İranlı sanatçılar bir bildiri yayımlayarak uluslararası toplumdan Tahran’daki rejimle bağlantılı kültürel grup ve kurumlarla çalışmayı bırakmalarını istedi.

Gazete Karınca’nın haberine göre İran’da ve ülke dışında yaşayan 6 bin sanatçı yayımladıkları bildiride, İran’da rejimin giderek artan vahşi, şiddetli ve ölümcül eylemleri nedeniyle uluslararası toplumdan İran’ın hükümet kurumlarının ve gizli yan kuruluşlarının boykot edilmesi, uluslararası sanat, kültür ve eğitim alanlarında varlık göstermelerinin engellemesi çağrısı yapıldı.

Kara para aklama kolu

Londra’da yaşayan küratör Vali Mahlouji, İran’dan para alan sanat kuruluşlarına karşı protestoculara doğrudan eylem çağrısında bulundu. Mahlouji, “İran’daki bazı özel galerilerin, İslam Devrim Muhafızları Konseyi de dahil olmak üzere İran devletinin para sistemleriyle bağlantılı olduğunu biliyoruz. Boykot edilmeleri gerekiyor” dedi.

Kanada’da yaşayan sanatçı Jinoos Taghizadeh, bazı sanat galerilerinin hükümetin kara para aklama kolu olduğunu ve İranlı sanatçıları depolitize etmeye çalıştıklarını söyledi. FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.