700 yıllık cinayet aydınlandı

Toplum/Yaşam Haberleri —

İskeletin bilgisayarlı tomografisi

İskeletin bilgisayarlı tomografisi

  • Ortaçağ’da işlenen bir cinayetin perde arkası, bilim insanları tarafından aydınlatıldı. 700 yıllık gizem, dijital mikroskop ve bilgisayarlı tomografi yöntemiyle çözüme kavuştu.

Ortaçağ’da işlenen bir cinayetin perde arkası, bilim insanları tarafından aydınlatıldı. 700 yıllık gizem, dijital mikroskop ve bilgisayarlı tomografi yöntemiyle çözüme kavuştu.

Ortaçağda bir cinayet kurbanı, başına çok sayıda kılıç darbesi alarak öldürüldü. Kurbanın öldürüldüğünde 19 ila 24 yaşları arasında bir erkek olduğu ifade edildi.

Live Science’de yayınlanan araştırmaya göre arkeologlar kurbanın iskeletini 2006 yılında İtalya’nın kuzeyindeki Varese eyaletindeki küçük bir kasaba olan Cittiglio’daki San Biagio kilisesinde keşfettiler. Kilisenin en eski bölümlerinin MS 8. yüzyıla ait olduğu düşünülüyor. Ancak hırpalanmış iskelet 11. yüzyılda girişin yakınında inşa edilmiş atriyumdaki bir mezarda bulundu. Radyokarbon tarihleme yöntemi ile kurbanın MS 1260 tarihlerinde oraya gömüldüğünü gösteriyor.

De Citillio ailesinin bir üyesi

İtalya’daki Insubria Üniversitesi Osteoarkeoloji ve Paleopatoloji Merkezi’nde antropolog Chiara Tesi, kurbanın kimliğini belirlemek için tarihi kayıtları incelediklerini ancak hiçbir şey bulamadıklarını dile getirdi. Yine de göze çarpan cenazesi, kiliseyi ilk kuran güçlü De Citillio ailesinin bir üyesi olabileceğini düşündürüyor. ROMA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.