8 Mart’a umuda ve özgürlüğe sarılacağız

Kadın Haberleri —

  • Şakran Kadın Kapalı Cezaevi'ndeki tutsak kadınlar, 8 Mart için gönderdiği mesajda, "Çocukluğumuzun bozulmuş hayal ve inanç gücünü kuşanıp dopdolu düşlerle doludizgin yelken açalım yeni başlangıçlara, yeni yaşama, yeni 8 Martlara" dedi.

Şakran Kadın Kapalı Cezaevi'nde bulunan Kübra Filiz, siyasi tutsaklar adına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla faks yoluyla bir mesaj iletti.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Herkesin kendini bulma, tamamlama arayışında olduğu zamanlar dileğiyle;

Merhaba,

Şimdilerde baharı ruhunca taşıyanlar hepimiz adına kara kışı süpürüyor ışıklı topraklardan ve herkesi birlikte kadın baharlarını mayalamaya davet ediyor. Bu pırıl pırıl heyecan, coşku dolduruyor yüreklerimize.

Bizler de bu coşkuyla duvarları aşıyor sizlere geliyoruz. Yeniden yürek yüreğeyiz, kol kolayız ve diyoruz ki, çocukluğumuzun bozulmuş hayal ve inanç gücünü kuşanıp dopdolu düşlerle doludizgin yelken açalım yeni başlangıçlara, yeni yaşama, yeni 8 Martlara.

Yeni bir tılsımlı demde birlikte olalım, dokunalım birbirimizin yüreğine, örelim birbirimizin saçlarını ve sol kaburgalarınızın altı her dem taze bahar esintisi, taze bahar renkleriyle dolsun!

Ruhlarımızın derinliklerinde var olan ve dalga dalga kök salmış umuda, özgürlüğe salmak umuduyla, en güzel gülüşlerini kadın ve erkeklere armağan edenleri özlem ve sevgiyle, minnetle anıyoruz.

Kadın arkadaşlığın, dostluğun, direncinin yüceltici gücüyle Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyor, her gününüzün 8 Mart renginde, coşkusunda olması dileğiyle selamlıyor, kucaklıyoruz.

Dirençle, sevgiyle, sağlıcakla kalın.” İZMİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.