AKP iktidarı yıkıldı yıkılacak

  • Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs seçimleri kapsamında Bedlîs'in Tetwan ilçesinde "Buradayız, birlikte değiştireceğiz" şiarıyla coşkulu bir miting düzenledi. Burada konuşan DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır, "AKP iktidarı sizin sayenizde yıkıldı yıkılacak" diye seslendi.  

 

Mitingin düzenlendiği fuar alanı, parti bayraklarıyla süslendi. Yurttaşlar, iki kontrol noktasından geçerek alana aktı. HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, Tetwan-Wan karayolunda; Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Keskin Bayındır ise Bedlîs-Tetwan karayolunda kitlesel bir şekilde karşılandı. Buldan ve Bayındır'ın bulunduğu araç konvoyları, daha sonra miting alanının bulunduğu bölgeye geldi. Eşbaşkanların alana girmesiyle coşku doruğa ulaştı. Miting, şehitler anısına saygı duruşuyla başladı. 

Yeşil Sol Parti İl Eşsözcüsü Nurdan İlbasan, faşist bir iktidarla karşı karşıya olduklarını belirterek, 14 Mayıs'ta kazanan taraf olacaklarını vurguladı. İlbasan'ın konuşmasının ardından Yeşil Sol Parti'nin kentten aday gösterdiği Hüseyin Olan, Semra Çağlar Gökalp ve Enver Barin sahneye çağrıldı. Kitle, büyük bir coşkuyla adayları karşıladı. 

Bunların sonunu getiriyoruz

Ardından konuşan DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır, gençlerin ve kadınların mevcut iktidarı göndermekte kararlı olduğunu belirtti. Bayındır, Bedlîs'in yüz yıllardır Kürt siyasetinin merkezi olduğuna işaret ederek, "AKP-MHP iktidarı inkar ve yok etme iktidarıdır. Sadece öldürmek ve tasfiye kalmış ellerinde.  AKP iktidarı sizin sayenizde yıkıldı yıkılacak. Bunların sonunu getireceğiz" dedi. 

15 Mayıs'ta özgürlük halayına

Bayındır, adayların özgürlük için verdiği mücadeleye işaret ederek, tutuklu belediye eşbaşkanlarının selamını kitleye iletti. Bedlîs'in "başarı ve özgürlük kenti" olduğunu ifade eden Bayındır, "Kürt sorunun çözümü için bu seçimler çok önemli. Sorumluluk sizin üzerine düşüyor. Nerede olursak olalım sandıklara sahip çıkacağız. Seçimlere müdahale etmek istiyorlar, ancak ne yaparlarsa yapsınlar halkımız kazanacak. 15 Mayıs'ta Kurdistan'da özgürlük halayına duracağız" şeklinde konuştu. 

Kadınlar ön saflarda

Son olarak HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan konuştu. Coşkulu kitleye seslenen Buldan, "Bugün buradan olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Özellikle buraya gelen kadın arkadaşlarıma ayrıca sevgilerimi sunuyorum. Eskiden Bitlis mitinglerinde kadınlar olmazdı. Kadınlar şimdi en ön saflarda. Şimdi Bitlis'te de 3 milletvekili adayımız var. Bu adaylarımızı önce Allah'a sonra sizlere emanet ediyorum. Burada 3-0 yapacağımıza yürekten inanıyorum" dedi.  

Kışlık sarayı müze yapacağız

Dolaştıkları her yerde işçi, çiftçi, esnaf ve kadınların mağdur olduklarını belirten Buldan, şöyle devam etti: "Niye? Çünkü bu ülkenin bütün kaynaklarını sadece kendi yandaşlarına, çetelerine harcayan bir zihniyet var. Bu halk onların umurunda değil. En yoksul kentlerinden birisinin de Bitlis olduğunu biliyoruz. Onlar buraya bir tane yatırım yaptı; Ahlat'ta kışlık bir saray. Tek yatırımları kışlık saraylarıdır. Biz ne yapacağız; kışlık sarayı ibretlik bir müze haline getireceğiz. Size söz veriyorum. 

AKP'yi artık silmek zorundayız

21 yıldır bu ülkeyi ne hale getirdiklerini biliyoruz. Sokaklar, caddeler, haneler yoksul. Tencereler kaynamıyor. Kadınlar, marketlerde alışveriş yapamıyor. Bu coğrafyada hayvancılığı, üretimi bitiren bir iktidarla karşı karşıyayız. Bütün bunların hesabını 14 Mayıs tarihinde sandığa gittiğimizde, elimizi vicdanımıza koyarak, onlara vermek zorundayız. AKP'yi artık siyasi arenadan silmek zorundayız. Bu seçimlerde ilk defa oy kullanacak gençler size büyük bir sorumluluk düşüyor. Bu iktidarı değiştirecek olan siz gençlersiniz. Sevgili gençler, sizin oylarınız her şeyden daha kıymetlidir. O oylar mutlaka Yeşil Sol'a gitmelidir. 

Cami avlusunda miting yüzsüzlüğü

Erdoğan iktidara gelirken 'Tek servetim parmağımdaki yüzük' demişti, şimdi 'Yüzüklerin Efendisi' oldu. Cami avlusunda miting yapacak kadar yüzsüz bir iktidarla karşı karşıyayız. Dini, camileri istismar ederek, bunun üzerinden oy devşirmeye kalkışan bu iktidara, Bitlis halkı 14 Mayıs'ta mutlaka bir cevap verecektir. Bundan kuşkumuz yok.

Bunlar beyaz toros ittifakıdır

Onların ittifakı, 'beyaz toros ittifakı'dır. Kürt düşmanlığı yapan, Kürtlerin geleceğini karartmak isteyen bir ittifaktır. Son iki gün içerisinde yüzlerce arkadaşımızı gözaltına aldılar. Bu operasyonları yaparken akıl hocaları Tansu Çiller'e danışsaydılar. Bu parti, bu mücadele gittikçe büyüdü mü büyümedi mi diye. Söz veriyoruz; demokrasiyi, barışı ve adaleti mutlaka getireceğiz. Yaşattıkları zulmün de hesabını 14 Mayıs'ta sandıklarda mutlaka soracağız." 

Miting, müzik dinletisiyle son buldu.  BİTLİS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.