Alanları terk etmeyeceğiz

Yurt Dışı Haberleri —

Songül Çelik / Rabun Gülcan / Şengê Kahraman

Songül Çelik / Rabun Gülcan / Şengê Kahraman

  • Düsseldorf yürüyüşene katılanlar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar alanları bırakmayacaklarını belirterek, “14 Mayıs seçimlerinde tek adam rejimine son vereceğiz” dedi.

LEYLA AKARSU/DÜSSELDORF

 

Sabahat Ergin

 

Ailesinin 36 yıl önce yaşadığı baskılar yüzünden Almanya’ya geldiğini söyleyen Sabahat Ergin, “Kürt kadınları olarak Önderliğimizin özgürlüğünü sağlayana kadar alanlarda olacağız. Kurdistan'ın, Kürt halkının özgürlüğü, faşist AKP-MHP rejimini göndermek için Avrupa’da yaşayan Türkiyeli ve Kurdistanlılar, faşist zihniyeti göndermek için oy kullanarak sandıklara sahip çıkmalı” diye konuştu.

 

Ayşe Özkan

 

Evde oturamazdım

Ayşe Özkan hastaneden çıkıp yürüyüşe gelmiş. Özkan, “Önderliğimiz esaret altındayken evde oturamazdım. Bir kadın olarak Önder Apo’nun fikirleri, felsefesi olmasaydı kadın olmanın bilincine asla varamazdık. Almanya devleti de bizi ‘terör listesi’nde görüyor. Artık yeter diyoruz. Önderimiz özgür olana kadar alanlarda olacağız” diyerek Alman halkınında bu kriminalizasyona karşı kendilerine destek vermesi gerektiğini belirtti.

 

Hacı Osman Çetin

 

Seçimlerde diktatör gidecek

Hacı Osman Çetin, Almanya’ya 43 yıl önce işçi olarak geldiğini belirterek, politik çalışmalarda yerini aldığını söylüyor, “Burada Kürt halkının haklı mücadelesinde yer almanın ne kadar kıymetli olduğunu gördüm. Sayın Öcalan Kürt halkının dirilişini sağlayan siyasi, politik önderlikten öte, fikir, düşün filozofik önderliktir. Öcalan şahsında Kürt halkını tecrit etmek isteyen zihniyete karşı sesimizi yükselteceğiz” diyerek alanları bırakmayacaklarını belirtti.

Türkiye’de seçim bürolarının açılışının bir miting gibi geçmesinin moral olduğunu söyleyen Çetin, “Sürgünde ki Kurdistanlı ve Türkiyeliler olarak diktatörleri devirmek üzere halkımızın sandıklara giderek oy kullanması için çalışıyoruz” dedi.

 

Rabun Gülcan

 

Endişeliyiz

Fransa’nın Drancy kentinden yürüyüşe katılan Rabun Gülcan, Avrupa devletlerinin sessizliğini protesto etmek için burada olduğunu belirterek, “Kimliğimiz, kültürümüz, dilimiz yasaklandığı için ülkemizi terk etmek zorunda kalıyoruz. Milliyetçiliği en üst düzeye taşıyarak halkları kutuplaştıran AKP-MHP faşist rejimine karşı 27 Nisan'da başlayacak yurtdışı seçimlerinde oy kullanacağız” dedi.

Almanya’dan yürüyüşe katılan Mesut Avras, “Önder Apo’dan 26 aydır bir haber olmaması çok ciddi bir endişeye ve kaygıya neden oluyor. Önderliğimize yaklaşım Kürt halkına yaklaşımdır. Buna karşı buradayım. Böyle olağanüstü bir süreçte seçimler olacak. AKP-MHP iktidarının Kürt halkına uyguladığı katliamları, sürgünleri, tutuklamaları hat safaya çıkardığı bir süreçte bu seçimle bunları tam tersine çevireceğiz” diye konuştu.

 

Şengê Kahraman

 

Önder Apo’nun fikirlerinden korkuyorlar

Yürüyüşte şehit ailelerinde olduğu kortejde yer alan Kürdistan Şehit ve Kayıp Aileleri Derneği’nden (KOMAW) ve şehit annesi Şengê Kahraman, “Avrupa devletleri Önderliğimizin fikirlerinden korkuyor. Savaş çığırtkanlığı yapan devletler Kurdistan toprakları ve Ortadoğu’da barışın huzurun sağlanmasını istemiyor. Önder Apo, evrensel insan hakları savunucusudur” diyerek tek adam rejimi, erkek zihniyet ve kadın kırımlarını cezasızlandıran zihniyete seçim çalışmalarını hızlandırdıklarını belirtti.

Mardin’den 3 yıl önce Almanya’ya gelmek zorunda kaldığını belirten Mesut Dağhan, “Binlerce insan Önderliğimizin özgürlüğünü sağlamak için yapılan bu yürüyüşe katılmak için gecelerden yollarda. Kurdistanlılar ve dostları Avrupa devletlerinin sessizliğini bozmak ve Önder Apo’nun özgürlüğü için her koşulda alanlarda” dedi.

 

Songül Çelik

 

Oylar Yeşil Sol Parti'ye

FEDA İsviçre temsilcisi Songül Çelik, “Tecritin kalkmasıyla diyalog yolu ve barışın kapısının açılacağına inancımız tamdır. Ortadoğu coğrafyası halklar bahçesidir. Her renk, her dil, her kimliğin kardeşçe yaşayabilmesi için tecritin kalkması gerekiyor” dedi.

Çelik, seçimlerde oy kullanarak bu iktidari indirmeliyiz diyerek, “İşimiz kolay değil bıraktıkları hasarları tamir etmemiz zaman alacak. Yeşiller Sol Partisi meclise en fazla kadın vekillerle girecek. Eğer bizim partimiz olmazsa meclisteki kadın temsiliyeti yüzde 9’larda. ‘Jin jiyan azadî’nin dünya sloganı haline geldiği bu dönemde bu durum çok kaygı verici.  Alevi kadınlar olarak her dönem hakikatin yanındayız” diyerek herkesi seçimlerde Yeşil Sol Parti’ye vermeye çağırdı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.