Amara'dan sonra yeni bir etap

Büyük Özgürlük Yürüyüşü / Amara

Büyük Özgürlük Yürüyüşü / Amara

  • Qers ve Wan'dan iki koldan 1 Şubat'ta başlayan Büyük Özgürlük Yürüyüşü, Amara’ya ulaştı. Özgürlük için artık yeni bir etaba geçiliyor.

Türk cezaevlerindeki PKK ve PAJK'lı tutsakların, "Abdullah Öcalan Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm" kampanyası kapsamında başlattığı dönüşümlü açlık grevi, 82. gününde. Tutsak yakınları öncülüğündeki Adalet Nöbeti de 8 kentte devam ediyor. Kampanya kapsamında demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler tarafından 75 kişiyle Qers ve Wan'dan başlatılan Büyük Özgürlük Yürüyüşü, planlandığı gibi dün Kürt Halk Önderi'nin doğum yeri olan Riha’nın Xalfetî (Halfeti) ilçesine bağlı Amara (Ömerli) köyüne vardı.

 

 

Yürüyüşümüzü büyüteceğiz

Özgürlük Yolcuları, Amara’dan önceki durakları olan Pirsûs (Suruç) ilçesine bağlı Alîgor Mahallesi'ne gitti. İlçe girişinde çiçeklerle karşılanan yürüyüşçüler, “Azadiya Serok, azadiya gelan”, “Selam selam İmralı’ya bin selam”, “Bê Serok jiyan nabe e” sloganları atıldı. Burada açıklama yapan DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, “Bugün bizim için kara bir gün. Sayın Öcalan, Uluslararası Komplo ile Türkiye’ye teslim edildi. Biz bir amaç için bu yola çıktık. Sayın Öcalan üzerinde 25 yıldır ağır bir tecrit var ve üç yıldır da kendisinden haber alamıyoruz. Hakikat yolcuları olarak iki koldan ülkemizin, halkımızın ve Sayın Öcalan’ın özgürlüğü için yola çıktık. Bugünden sonra yürüyüşümüzü büyüteceğiz. Halkımız, artık birlikte hareket ederek tecridi kırabileceğimizi söylüyor” dedi. 

Aslında milyonlar yürüdü

Yürüyüşçüler, öğleden sonra Xelfetî'e ulaştı. Yürüyüşçüleri “Güneşin doğduğu topraklara hoş geldiniz” pankartı ile karşılayan halk, “Selam, selam İmralı’ya bin selam”, “Kahrolsun 15 Şubat komplosu” sloganlarını attı. DEM Parti İlçe binasının önünde konuşan DBP Eşbaşkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, şunları söyledi: “Biz sadece bu yürüyüşü gerçekleştirenler yürümedik; binler, milyonlar yürüdü. Her yerde Kurdistan topraklarını, tarihini soluduk. Bu yürüyüşün sahibi Kürt halkıdır, halkımızın barış talebidir. Kürt sorunu karşısında parmağını dahi kımıldatmayan ve polisi önümüze koyan devlete sesleniyoruz; Kürtler asla boyun eğmedi ve eğmeyecek. Kürt sorunu çözülmeye muhtaç bir hakikattır. Bu sorun çözülecek ve bu sorunun çözülmesinin tek yolu da Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanmasıdır. Sayın Öcalan’ın sesi herkese ulaşana ve Kürt sorunu çözülene kadar mücadele edeceğiz.” 

Yürüyüşçüler, daha sonra Öcalan’ın köyü olan Amara’ya yürüdü. Haber hazırlanırken yürüyüşçülerin Amara'ya ulaşması bekleniyordu. RIHA

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.