Avrupa'daki Türkiyeli sosyalistler açlık grevine başlıyor

Yurt Dışı Haberleri —

Türkiyeli sosyalistler 3 günlük destek açlık grevine başlıyor

Türkiyeli sosyalistler 3 günlük destek açlık grevine başlıyor

  • Avrupa’daki Türkiyeli sosyalistler 34 aydan beri mutlak tecrite tabi tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük uygulamalara ve PKK ile PAJK’lı tutsaklara destek için açlık grevine başlıyor. Köln, Paris, Basel ve Londra'daki açlık grevleri 3 gün sürecek.

Türkiyeli sosyalistler Köln, Paris, Basel ve Londra'da 2 Şubat’ta açlık grevine başlıyor. Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON), Tutsakların Sesi Platformu (TSP), Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) ve Young Struggle, İmralı’da mutlak illetişimsizlik altına tutulan (incommunicado) Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridinin kaldırılması talebiyle düzenlenen açlık grevleriyle dayanışma göstererek üç günlük açlık grevine başlıyor. 
Açlık grevleri Almanya’nın Köln, Fransa’nın başkenti Paris, İngiltere’nin başkenti Londra, İsviçre’nin Basel kentlerinde yapılacak. Köln'de Dom Klisesi önünde saat 10.00’da, Londra'da ise Gik-Der lokalinde 11.00'de yapılacak açıklamayla açlık grevine başlanacak.

Mücadeleyi büyütelim
Türk devletinin hapishanelerinde insanlık dışı tecrit politikasına ve hak gasplarına karşı yüzlerce tutsağın 27 Kasım 2023'ten bu yana açlık grevini sürdürdüğünün hatırlatıldığı açıklamada, dayanışmayı büyütme çağrısı yapılarak şu ifadelere yer verildi: "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan onlarca yıldır İmralı adasında tecrit altında tutuluyor ve 3 yıla yakındır kendisinden hiçbir haber alınamıyor. Türk devleti yeni yapılan S-Tipi ve Y-Tipi hapishanelerle tecridi yaygınlaştırmaktadır. Bu saldırılarla binlerce politik tutsağın iradesini kırmak isteyen Türk devleti, içeride ve dışarıda her türlü direniş kıvılcımını da boğmayı hedefliyor. İçeride tutsaklar üzerinde her türlü baskı ve saldırıyı artırırken, dışarıda ise tutsakları sahiplenme mücadelesine saldırıyor."
Açıklamada, "Halklarımızı, açlık grevlerini sahiplenmeye, mücadeleyi büyütmeye, duyarlılığı attırmaya çağırıyoruz. Tutsaklara karşı tecrit ve baskılara karşı birlikte mücadeleyi büyütelim" çağrısı yapıldı. LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.