Bakanlığın keyfini bekliyorlar!

Toplum/Yaşam Haberleri —

Mihaciran Mahallesi Muhtarı İrfan Barlas

Mihaciran Mahallesi Muhtarı İrfan Barlas

  • Wêranşar’e bağlı 350 haneli Mihaciran’da enkaz altında kalan hayvanların çıkarılması için Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın “yıkım” kararı bekleniyor.

Depremde ağır hasar gören Meletî’nin Wêranşar (Doğanşehir) ilçesine bağlı Alevi yerleşim yeri Mihaciran (Topraktepe) Mahallesi’nde çok sayıda evin yanı sıra ahırlar da enkaza döndü. Mahallede 11 kişi hayatını kaybederken, 500 kişi göç etti. Halen 200 kişinin yaşadığı mahallede aradan geçen 25 güne rağmen enkazlar kaldırılmamış. Mahalleliler, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı yetkililerinin ağır hasarlı evler için “yıkım” kararını bekliyor. Bu karar olmadığı için bir kısmı çöken ya da yıkılan evlerin enkazı altındaki hayvanlar da çıkarılamıyor. 

Salgın riski var

Mihaciran Mahallesi Muhtarı İrfan Barlas, “Yaşadığımız mağduriyeti hem valiliğe hem de kaymakamlığa ilettik. Geleceklerini söylediler ancak halen gelen olmadı. Enkazlarda en az 350 hayvanın ölüsü var. Görünen birçok hayvanı kendi imkanlarımızla çıkardık. Ama bir kısmı ağır hasarlı evlerin ‘yıkım’ kararı olmadığı için enkazlardan çıkarılamıyor. Burada iş makineleri var ama onlara da herhangi bir bilgi verilmediği için enkazları kaldıramıyorlar diye konuştu.

Salgın riski olduğuna da işaret eden Barlas, “Köyde yoğun bir koku var. Hala tuvalet ve banyo da kurulmadı. Şu ana kadar sadece iki evi yıktılar. Havalar da ısınmaya başladı. Hızlıca çözüm bulunması gerekiyor” çağrısında bulundu.

DILGEŞ RUVANAS - MA/MALATYA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.