Başarıya kilitlenmiş fedailer

Forum Haberleri —

Gerilla

Gerilla

  • Zilanların, Beritanların, Mazlumların fedai çizgisi bir kez daha tüm imha saldırılarına karşı mücadele ve direnç olarak ete kemiğe bürünmüş, onda cisimleşmiştir.

BARAN AVRÊL DENGIZA

Apocu Hareketin 50.zafer yılında Türk faşist devleti ve ordusu, başta Medya Savunma Alanları’nda Kürdistan Özgürlük Gerillasına ve tüm Kürdistan’da halkın kazanımlarına karşı 17 Nisan’da topyekun bir saldırı ve savaş başlattı.

Türk güçleri Medya Savunma alanlarına 24 Temmuz 2015’den bu yana kapsamlı saldırılarını kesintisiz sürdürerek, işgal alanlarını genişletmeye çalışıyor. Bu son saldırıları özellikle de 2021 yılında yaşamış olduğu tıkanmayı aşmanın bir yolu ve yöntemi olarak görüyor. Bir süredir KDP ve ona bağlı işbirlikçi kesimleri aktif olarak yanına alıp savaşa dahil etmeye çalışan Türk devleti, bu kesimleri ikna ettikten sonra anacak Avaşîn ve Zap’a saldırmaya cesaret etti. Geçen yıl 10 Şubat’ ta yaşamış olduğu Garê hezimetinin ardından 23 Nisan gecesinde Zap, Metîna ve Avaşîn’i kapsayan işgal saldırılarında (KDP desteğine rağmen) istediği sonucu alamadı. Bu savaş kararı; geçmiş yıllarda olduğu gibi bugünde Kürt halkının ve gerillasının direnişiyle tarihi bir yenilgiye doğru gidiyor.

NATO’nun 2.büyük ordusu olan Türk devleti, Kürdistan Özgürlük Hareketi ve gerillasına karşı 40 yıldır uluslararası sömürgeci emperyalist güçlerin desteğiyle bu savaşı yürütüyor. Yıllarca kullanmadığı savaş tekniği kalmadı. Kullandığı son teknoloji silahların yanında; emekli kurmay subaylarının TV ekranlarında da itiraf ettikleri gibi taktik kimyasal silahlar ve bombalarla da sonuç almak istiyor. Türk faşist devletinin yenemediği gerillaya karşı kullanmaktan çekinmediği kimyasal bombalar, uluslararası güçlerin kendi aralarında anlaştıkları Cenevre Konvansiyonuna göre de yasaklı silah kategorisindedir. Kimyasal silahların kimileri hava unsurlarınca karşı güçlerin tarafına değişik kimyasal maddelerin zehirleyici özelliklerini kullanılarak insan üzerinde fiziksel, psikolojik tahrip etkisi yapmak için kimi kimyevi madde özelliklerinden yararlanılarak üretilmiş olan zehirli gazlardır. Bu silahlar ile yapılan taktik bombardıman da karşı tarafın savaş gücünün, savaşma azim ve kararlılığının, savaşma olanaklarının imhasına yöneliktir. Türk devleti yani onun AKP- MHP iktidarı KDP ve ona bağlı güçler son çare olarak kimyasal silahlarla sonuç almak için yükleniyor.

Düşman geçmiş yıllarda Zap, Garê, Haftanîn, Metîna, Werxelê gibi bir çok direniş alanında bu tür ahlak tanımaz saldırılara rağmen başarısız oldu. Bugünde Apocu Hareketin 50. Zafer yılında kaybeden AKP-MHP ve onların işbirlikçi uşağı KDP olacaktır. Rojava’da, Şengal’de Maxmur’da her türlü yöntemi kullanarak halkımıza saldıran bu TC sömürgeciliği ve onun işbirlikçileri yenilmeye mahkumdur.

Peki, bu kadar kapsamda yürütülen saldırılara karşı destanlaşmış gerilla direnişini nasıl anlamak ve tanımlamak gerekiyor. Her türlü zorlu doğa ve savaş koşullarında gerillayı bu direnişe sevk eden nedir? Savaş mevzilerinde günleri, ayları bularak ölümle yaşam arasında faşist Türk devletinin tüm teknik ve kimyasal silahlarına karşı direnen Gerilla kimdir? Önder Apo’nun “sevgili gerilla beynini ve yüreğini sıkı koru" dediği gerilla nasıl bir yaşamı benimsedi? Kendisine insanım diyen herkesin bu sorularla Kürdistan Özgürlük Gerillasının direnişini doğru sorgulamalı ve anlamıdır.
Her şeyden önce Gerilla, Önder Apo’nun ideolojik yaşam felsefesi olan Demokratik, Ekolojik ve Kadın Özgürlükçü Toplum Paradigmasıyla bütünleşmiş ve bu konuda kendisini ideolojik, siyasi, askeri alanlarda uzmanlaşarak var edendir.

Gerilla; Önderliğe, şehitlere verdiği sözün gereğini tartışmasız yerine getirerek devrim mücadelesinde öncü olarak, Kürdistan halkıyla bütünleşmiş olandır. Tüm ezilen insanlar için yeni bir yaşamı yaratma arayıcısıdır.
Gerilla; bükülmez, çelik bir iradeye sahiptir. İyi bir örgütleyici olduğu kadar, yaratıcı zekasıyla her türlü zorluğa göğüs gelebilendir.
Gerilla; savaştığı güçler karşısında her daim tek başına kalmış bir ordu gibi savaşır. Savaşırken, yüreği ve beyniyle savaşır.
Gerilla; varlık nedenlerin bilincinde olandır. Her yerde ama hiçbir yerde değildir.
Her şeyden önemlisi Gerilla başarıya kilitlenmiş özgürlüğün fedaisidir. Dağların yoldaşı ve sırdaşı olandır.

Şimdi yaşamın, direnmenin ne olduğunu insan bu tanımlamalardan daha iyi anlayabiliyor. Büyük komutan Egîd ve Besê Anuş yoldaşların silahı, komutanlığı tüm Kürdistan dağlarında bir kez daha gençlerin ve kadınların mücadelesinde yaşam bulmuştur. Zilanların, Beritanların, Mazlumların fedai çizgisi bir kez daha tüm imha saldırılarına karşı mücadele ve direnç olarak ete kemiğe bürünmüş, onda cisimleşmiştir.

Bundan dolayı yaşam Kürdistan dağlarıdır; yaşam Gerilla saflarına katılımdır. Yaşam her anlamıyla tüm alanları direniş kalesine dönüştürme ve onuruna sahip çıkmadır. Yaşam özgürce olandır, anlamlı olandır.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.