Bayramda da adliye önünde

  • Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti’ni sürdüren Emine Şenyaşar, “Ramazan Bayramı’nda da burada olacağız. Bayramdan sonra akşamları da eve gitmeyeceğim” dedi. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021'de başlattığı Adalet Nöbeti, 416. gününde devam ediyor. 

Sağlık sorunlarına rağmen Adalet Nöbeti’ni sürdüren Emine Şenyaşar, Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldığını hatırlatarak, “Ramazan Bayramı’nda da burada olacağız. Oğlum serbest kalana kadar adliye binası önünden ayrılmayacağım. Çocuklarımın, torunlarımın yanında değil, bayramı burada geçireceğim. Hastane kayıtları bulunsun, katliam yapanlar tutuklansın. Benim ailemi 1-2 kişi öldürmedi. Çok kişi vardı. Çok büyük bir zulümle öldürdüler. Cezalarını çeksinler. Fadıl’ım gelmeden evde oturmam bana yasak. Bayramdan sonra akşamları da eve gitmeyeceğim. Geceleri adliye önünde yatacağım. Artık yeter oğlumu bıraksınlar” şeklinde konuştu.  URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.