Belgesel niteliği taşıyor

Kültür/Sanat Haberleri —

Ali Poyraz, Londra Kürt Toplum Merkezi’nde kitabını imzaladı

Ali Poyraz, Londra Kürt Toplum Merkezi’nde kitabını imzaladı

  • Kürt siyasetçi Ali Poyraz kitabı 21 Yıl 4 Ay kitabına ilişkin Londra’da tanıtım ve söyleşi etkinliği düzenlendi. Londra Kürt Toplum Merkezi’ndeki etkinlikte yazar kitabını da imzaladı.

Kürt siyasetçi Ali Poyraz kitabı 21 Yıl 4 Ay kitabına ilişkin Londra’da tanıtım ve söyleşi etkinliği düzenlendi. Londra Kürt Toplum Merkezi’ndeki etkinlikte yazar kitabını da imzaladı.

Avrupa’da Kürt siyasal çalışmaları içinde yer alan Ali Poyraz’ın kitabı yakın tarihe not düşüyor. Merkezi Amed’de bulunan J&J yayınevinden çıkan kitap, PKK Ana Davası’ndan 21 yıl 4 ay cezaevinde kalan Poyraz’ın cezaevinde kaleme aldığı günlüklerden oluşuyor. Kitabına ilişkin “O süreçte cezaevinde kalan tutsak tüm arkadaşların yaşamına dair kesitleri içeriyor, şehitlerimizden de bahsediyor" diyen Yılmaz "Özellikle gençlerin kitaba ilgisi beni derinden etkiledi" dedi.

Cezaevinde uzun yıllar kalmış yazar İzzet Eker de etkinliğe online bağlanarak Ali Poyraz ile cezaevi yıllarına dair anılarını paylaştı. "On kitapta anlatamadığım bit tutsağın yaşam ve özlemlerini heval Ali bir kitaba sığdırmayı başardı, 21 Yıl 4 Ay kitabı dönemin belgesel niteliğini taşıyor.  Kitabı özellikle araştırmacıların ve gençlerin tekrar tekrar okumasını tavsiye ederim" diye konuştu.

EREM KANSOY/LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.