Celaliyan ve Mohammadi tedavi edilmiyor

Kadın Haberleri —

.

.

  • İran cezaevinde tutulan ve her türlü hakları elinden alınan Zeyneb Celaliyan ve Nages Mohammadi'nin şimdi de tedavisi engelleniyor.

İran’da politik tutuklu kadınlara yönelik şiddet, işkence, sürgün politikaları sürüyor. 15 yıldır savunma hakkı dahi tanınmayan Zeyneb Celaliyan’ın şimdi de tedavi görme hakkı engeleniyor. 

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre; çok sayıda sağlık sorunu bulunan Celaliyan’ın, tedavi edilmek üzere cezaevi doktorları tarafından hastaneye sevk edildiği fakat buna izin verilmediği belirtildi.

Narges Mohammadi’nin ilaçları verilmiyor

Gazeteci ve aktivist Narges Mohammadi’ye ilişkin olarak  Uluslararası Af Örgütü açıklama yaptı. Örgüt açıklamamsında “İran, hasta tutuklu Narges Mohammadi’nin ilaçlarını vermiyor” diyerek duyarlı yaklaşım çağrısı yaptı.

24 Haziran’da hastaneye nakledilen Mohammadi,

Mohammadi’nin eşi Taghi Rahmani beyanına göre, 24 Haziran’da hastaneye sevk edilen Mohammadi, muayene ardından cezaevine gönderildi ve ilaçları kendisine verilmedi.

On yıl sekiz ay hapis cezasına çarptırılan Narges Mohammadi, idam cezasına karşı olan ve kadına yönelik şiddete karşı duruşuyla bilinen İran’ın en önde gelen insan hakları aktivistlerinden biri olarak tanınıyor. 

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.