Cenazeleri yıkatmadılar

  • Bagok Dağı’nda şehit düşen Deniz Orak ve Simanur Kaya’nın cenazesi toprağa verildi.

 

Mardin’in Nusaybin ilçesindeki Bagok Dağı’nda 11 Aralık’ta başlayan ve 15 Aralık'a kadar devam eden askeri saldırı sırasında bölgenin savaş uçakları tarafından bombalanması sonucu 6 gerillanın şehit düştüğü bildirildi. 6 kadın gerillanın cenazesi Mardin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cenazelerini teşhis etmek amacıyla önceki gün sabah saatlerinde üç aile Mardin Devlet Hastanesi'ne geldi.

Teşhis için morga giren ailelerden ikisi cenazeleri teşhis ederken, cenazelerden ikisinin Deniz Orak (Hîra) ve Simanur Kaya’ya (Mesken) ait olduğu aileleri tarafından belirlendi. Erzurum’un Karayazı ilçesine bağlı Aluca (Ulucanlar) köyünden gelen Betül Dilen’in (Dicle) ailesi ise tanınmayacak hale getirilen dört cenaze arasından teşhis yapamadı. Dilen’in ailesi bunun üzerine DNA testi yapılması için kan örneği vererek, Erzurum’a döndü.

Orak ve Kaya’nın ailesi ise sabah saatlerinde geldikleri Mardin Devlet Hastanesi'nde işlemleri bitmesine rağmen gece saatlerine kadar cenazelerini teslim alamadı. Aileye cenazelerin saat 21.00’den sonra teslim edileceği söylendi. Bunun üzerine aile hastanede beklemeye başladı. Gece saatlerinde aileler, cenazelerinin yıkandıktan sonra teslim edilmesini istedi. Ancak morg yetkilileri, polislerin engellemesi nedeniyle cenazeleri yıkamadı. Polisler ailenin cenazeyi kendilerinin yıkamasına da izin vermedi. Kayyum yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi de ailelere cenaze aracı vermezken, aileler temin ettikleri özel cenaze araçlarıyla cenazeleri teslim aldı.

Ailesi tarafından teslim alınan Deniz Orak’ın (Hîra) cenazesi defnedilmek üzere Artuklu ilçesine bağlı Kurika Çeto (Aytepe) Mahallesi'ne götürüldü. Cenaze burada jandarma ablukası altında defnedildi. Simanur Kaya’nın cenazesi ise Nusaybin ilçe merkezinde bulunan Mohris Mezarlığı'na götürüldü. Polisler tarafından abluka altına alınan mezarlıkta sadece Kaya’nın ailesinin defin işlemine katılımına katılımına izin verildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.