Cin değil can çıkardılar

Kadın Haberleri —

Özge Nur Tekin

Özge Nur Tekin

  • Ankara Keçiören’de Özge Nur Tekin’e ‘cin çıkarma’ adı altında işkence yapıldı. Özge Nur, işkence sonucu hayatını kaybederken failler serbest bırakıldı.  

Ankara'nın Keçiören ilçesinde psikolojik sorunlar yaşadığı iddia edilen Özge Nur Tekin, “cin çıkarma” adı altında işkenceyle katledildi. 

Artı gerçek gazetesinin DHA dayandırdığı haberde göre, 8 Mart 2021 günü Yenimahalle Onkoloji Hastanesi’nde hayatını kaybeden Özge Nur Tekin, Selçuk Tekin ile 8 ay önce evlendi. İddialara göre Özge Nur evliliğinin 6 ayında “sorun” yaşamaya başladı. “Sorun” ne olduğu net olmayan haberde, Selçuk Tekin’in annesinin tanıdığı aracılığıyla cinci hoca olduğu söylenen Erdal Kaya ile iletişime geçtiği belirtildi. Telefon üzeri yapılan görüşmelerde, cinci hoca Kaya, ‘Eşine cinler musallat olmuş; dediklerimi yaparsanız eşini kurtarırım’  diyerek Selçuk Tekin’den eşine 100 sefer oklava ile vurmasını istediği iddia edildi. Biriken kanın hacamatla alınmasını ve kadının 23 gün kefaret orucu tutmasını isteyen cinci hocanın dediklerini harfiyen yapan Selçuk Tekin, “Eşimin ailesi ve benim ailem de odada bulunuyordu. Bu esnada 'Cin çık, cin çık' diye hep beraber söyledik. Akabinde Sevim Özbaş adlı kişiyi eve getirip hacamat tedavisi yaptırdım. Hacamat sırasında odada kadınlar vardı. Bu tedavinin ardından eşim rahat bir şekilde uyudu. Ancak ertesi sabah tekrar rahatsızlandı" dedi.

Öldükten sonra hastaneye götürdüler

Danıştıkları Kaya’nın bu kez kurban kesilmesini istediğini belirten Tekin, kurban kesmek için gittikleri Yakacık’ta Özge Nur’un fenalaştığını ve kendine gelmediği için cinci hocayı aradıklarını söyledi. Hoca’nın bir ‘kurban daha kesin’ dediğini aktaran Tekin, bir kurban daha kestiklerini fakat Özge Nur’un kendisine gelmemesi üzerine hastaneye kaldırdıklarını ama hastaneye gittiklerinde Özge Nur’un çoktan öldüğünü belirtti.

Serbest bırakıldılar

Özge Nur’un ölümü üzerine eşi Selçuk Tekin, babası Cemal Efe, annesi Hatun Efe, kayınvalidesi Zöhre Tekin, hacamat yapan Sevim Özbaş ile cinci hoca Erdal Kaya gözaltına alındı. Yapılan soruşturma ardından mahkemeye sevk edilen 5 faile ’Suça iştirak etme’, Selçuk Tekin hakkında ise ‘Eşe karşı kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma” suçlamasıyla 12 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. Failler adli kontrol tedbiri kararıyla serbest bırakıldı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.