Çocuğu taciz eden korucu serbest!

Kadın Haberleri —

.

.

  • Uyuşturucu satan ve kullanan korucu Ç.B., 14 yaşındaki bir çocuğa uyuşturucu içirip, taciz etti. Olayı öğretmenlerine anlatan çocuk koruma altına alınırken, çocuğun bir yakını ailenin olayın üstünü kapatmaya çalıştığını belirterek “Çocuğun sesi olun” çağrısında bulundu.

Korucuların, kadın ve çocuklara yönelik suçlarına bir yenisi eklendi. Şirnex’in Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Dêrahinê (Uzungeçit) beldesinde 14 yaşındaki bir lise öğrencisi, 9 Ocak’ta akrabası olan korucu Ç.B. tarafından cinsel tacize uğradı. Olay, çocuğun yaşadıklarını öğretmenlerine anlatmasıyla ortaya çıktı. 

Korucu serbest

Öğretmenleri tarafından karakola götürülen çocuk, korucu Ç.B.’nin cinsel tacizde bulunduğunu ve şiddet uyguladığını anlattı. Çocuk, Ç.B.’nin önce kendisine uyuşturucu madde içirdiğini ardından da tacizde bulunduğunu aktardı. 

Çocuğun beyanları üzerine gözaltına alınan Ç.B., karakoldaki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Ç.B.’nin burada adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. 

Olay sonrası çocuk, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından koruma altına alındı. 

Konuya dair çocuğun bir yakını, korucu Ç.B’nin 3 gün kaçtığını, yakalandıktan sonrada serbest bırakıldığını kaydederek, tacizci korucunun görevden alındığını iddia etti.

Babası kızını davadan vazgeçirmeye çalışıyor

Çocuğun babasının da korucu olduğunu aktaran aynı kaynak, “Babası da Irak’taki (Federe Kurdistan Bölgesi’nin Avaşîn, Zap ve Metîna) operasyona katılmıştı. Bu olaydan sonra beldeye getirildi. Babası şu an kızını vazgeçirmeye çalışıyor. Ç.B., hem uyuşturucu satıyor hem de kullanıyor” diye belirtti. 

Çocuğu almak için dilekçe vermiş

Çocuğun yakını olan kaynak, çocukla birlikte karakola giden öğretmenlerin de korucu Ç.B. tarafından tehdit edildiğine işaret ederek, “Bu olayı kapatmaya, örtbas etmeye çalışıyorlar. Lütfen çocuğun sesi olun. Çocuğun babası, bakanlığa kızını almak için dilekçe vermiş” diye kaydetti. 

MA’nın ulaştığı öğretmenler de taciz olayının kendilerine aktarıldığını ve çocuğun koruma altına alındığını aktardı. 

ŞIRNEX

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.