Çocuğuna neden para gönderdin?

Selva Taş

Selva Taş

  • Cezaevindeki oğluna para gönderdiği için ifadeye çağrılan Selva Taş, “İnsanın kendi çocuğuna para göndermesinin nesi suç olabilir” diye sordu.

MEDİNE MAMEDOĞLU / AMED

Sincan 1 Nolu Kapalı Cezaevi'ndeki oğlu Fesih Taş ve arkadaşlarına 1 Mayıs’ta şarkı söyledikleri için soruşturma açıldığını belirten Selva Taş, “Bu baskılara son verin” dedi.

Selva Taş, Sincan 1 Nolu Kapalı Cezaevi’ndeki oğlu Fesih Taş ve diğer tutsakların ağır hak ihlallerine maruz kaldığını söyledi. Cezaevine gelen yeni müdürün tutsaklara ciddi baskılar uyguladığını belirten Selva Taş, tutsaklar hakkında soruşturmalar açıldığını, görüşe giden tutsak yakınlarına da zorluk çıkarıldığını söyledi.

1 Mayıs şarkısına soruşturma

Oğlunun da aralarında bulunduğu tutsaklara 1 Mayıs’ta şarkı söyledikleri gerekçesiyle soruşturma açıldığını belirten Selva Taş, “Hem çocuklarımızın hem de bizim tek talebimiz bu tecridin sona ermesi. Bu tecrit bugün hem topluma hem de cezaevlerine sirayet etmiş durumda. İçeride tutsaklara yaşam alanı bırakılmamış durumda. Tutsakların sesi duyulmalı ve talepleri kabul edilmeli. Baskı ve işkenceye son verilmeli” dedi.

 

Fesih Taş (Beyaz kazaklı)

 

Para göndermeyecek miyim?

Cezaevindeki yakınlarına para gönderen tutsak yakınlarına son dönemlerde artan baskılara da dikkat çeken Selva Taş, kendisinin de aynı gerekçeyle ifadeye çağrıldığını söyledi. Selva Taş, şöyle konuştu: “İnsanın kendi yakınına, kendi çocuğuna para göndermesinin nesi suç olabilir? İçeride o para kantine ve yiyeceğe gidiyor. Bu yaptıkları zulümdür. Evlatlarımızın içeride yalnız kalmasını, aç kalmasını istiyorlar. Onları duymamamızı istiyorlar. Bunu kabul etmiyoruz. Her daim onların arkasındayız. Cezaevine para göndermek suç değil. Bunu suç olarak görmekten vazgeçsinler.”

Hasta tutsaklar tahliye edilmeli

Fesih Taş, 2009'da Gever'de tutuklandı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Fesih Taş’ın çok sayıda kronik hastalığı bulunuyor ve tedavi edilmiyor. Selva Taş, şunları ekledi: “Oğlum hasta tutuklu, daha önce aldığı darbelerden dolayı vücudunun birçok yerinde yaralar var. Cezaevine ilk girdiğinde bu kadar kötü değildi. 2019'daki açlık grevinden sonra hastalığı ciddileşti. Hem kilo kaybı hem de ağrıları var. Tedavi edilmiyor. Cezaevinde yapılanlar insani değil, bu durumu kimse kabul etmemeli.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.