CPT: Başûr’da 85 sivil katledildi

❏

  • Hıristiyan Barış Grubu –Kürdistan (Christian Peacemaker Teams-CPT), Türk yetkililerin Güney Kürdistan’da sivillerin hedef alınmadığı yönündeki açıklamalarını yalanlayarak, 2015’ten beri 85 sivilin katledildiğini bildirdi.

CPT-Kürdistan, Türkiye’nin Hewlêr’deki büyükelçisi Hakan Karaca’nın Güney Kürdistan’daki işgal saldırılarında sivil halkın hedef alınmadığı yönündeki iddialarına yanıt verdi.

2007 yılında kurulan ve insan hakları üzerine çalışmalar yürüten CPT-Kürdistan, Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik 15 Haziran’da başlattığı son işgal harekatında şimdiye kadar en az 7 sivilin, yılın ilk altı ayında ise 15 sivilin katledildiğini belirtti.

CPT-Kürdistan, 2015 yılı Ağustos ayından bu yana Türk devletinin Güney Kürdistan’daki saldırılarından dolayı 85 kişinin hayatını kaybettiği, 95 kişinin ise yaralandığını kaydetti.

CPT Kürdistan Türk devletinin saldırılarından dolayı, onlarca köyün boşaltıldığını belirterek, Türk devletine askeri operasyonlarını durdurma çağrısı yaptı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2026 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.