DAİŞ'liler Ankara'da rahat

Feleknas Uca

Feleknas Uca

  •  Êzîdî Milletvekili Feleknas Uca, vekil olarak Batman'dan Amed'e kadar üç kontrol noktasında durdurulduğunu belirterek, Türkiye'nin bir yandan Şengal'i bombaladığını, diğer yandan DAİŞ'lileri ağırladığını belirterek,  "Ankara’da DAİŞ’liler Êzîdî kızlarını satıyor. Bu kadar rahatlar" dedi. 

HDP’nin Êzîdî Milletvekili Feleknas Uca, Şengal’deki sistemin ve örgütlülüğün dağıtılmak istendiğini belirterek, bütün bu yönelimlere rağmen Êzîdî halkının, örgütlülüğünü, öz savunmasını güçlendirerek, ‘ben buradayım, irademe sahip çıkıyorum’ dediğini vurguladı. 

HDP’nin Êzîdî Milletvekili Feleknas Uca, MA'ya konuştu. “Sadece yerleşim yerleri boşaltılmadı, katliamlar yaşanmadı, binlerce Êzîdî kadın esir alındı. Çocukların gözleri önlerinde babaları vahşice katledildi. Êzîdî kadınlar DAİŞ’in eline geçmemek için kendi bedenini yok ederek, direniş gösterdi” diyen Uca, Êzîdî halkının katliam ve soykırımla yüz yüze bırakıldığını hatırlattı. Uca, şunları söyledi: “Çünkü Êzîdî halkı örgütlü değildi, öz savunma güçleri olmadığı için yalnız bırakıldı. Dünyanın gözleri önünde Êzîdî kadınları DAİŞ tarafından köleleştirilerek, pazarlarda satıldı. Kadınlar siyah çarşaflara büründürülerek, elleri zincirlenip Musul’da pazarda satıldı. Sadece Musul’da olmadı; Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan’a satıldı. Hala 2 bin 700 Êzîdî kadın kayıp, akıbetleri belli değil ama bugün Türkiye’nin başkenti Ankara’da Êzîdî kadınları, çocukları ortaya çıkıyor. Aileleri Avrupa ülkelerinden kızlarını parayla almak zorunda kalıyor. Bu büyük bir trajedidir, sözlerle ifade edilemez.”  

DAİŞ'i ağırlıyor, Şengal'i bombalıyor

Uca, bir milletvekili olarak Batman’dan Amed'e üç arama noktasından geçtiğine dikkat çekerek, şöyle devam etti: "Birçok zahmet çıkarıyorlar bizlere ama DAİŞ’in amirleri Türkiye sınırlarından Ankara’ya kadar gelebiliyor, buralarda yaşıyor. Şengal’den Ankara’ya nasıl kontrolsüz geliyorlar. Ankara’daki istihbarat bilmiyor mu? Devlet Ankara’daki DAİŞ’li mahallelerini bilmiyor mu? Defalarca Meclis’te bu konunun araştırılmasını istedik, AKP-MHP oylarıyla reddedildi. Türkiye tarafından bir yandan Şengal bombalanıyor, bir taraftan da Ankara’da DAİŞ’liler Êzîdî kızlarını satıyor. DAİŞ bu kadar rahat gidip gelebiliyorsa bir ilişki vardır.”

Êzîdî halkı, iradesine sahip

Ferman ardından Êzîdî halkının Şengal’de yeni bir demokratik yaşam kurduğunu; öz gücüyle öz savunmasını oluşturduğunu kaydeden Uca, "Êzîdî halkının kendi kendini yönetmek ve savunmak için oluşturduğu bu sisteme Türkiye saldırıyor. Şengal’de hastaneler bombalandı, Şengal Demokratik Özerk Meclisi temsilcileri katledildi, Êzîdîlerin Teyrê Tawis’i katledildi. Şengal’deki baskılar devam ediyor. Şengal’deki sistem dağıtılmak, örgütlülük azaltılmak isteniyor. Bütün bu yönelimlere rağmen Êzîdî halkı, örgütlülüğünü, öz savunmasını güçlendirerek, ‘ben buradayım, irademe sahip çıkıyorum’ diyor” şeklinde konuştu.  ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.