Dengbêjlik kursuna büyük ilgi

Toplum/Yaşam Haberleri —

Dengbêj Muhyettin Duymak

Dengbêj Muhyettin Duymak

  • Şırnak’ın Cizre ilçesinde bulunan Birca Belek Dil ve Kültür Derneği'nde yeni dönem kurs kayıtlarına gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Dengbêj Muhyettin Duymak, "Dilin yanı sıra farklı alanlarda kurslar da açacağız" dedi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bulunan Birca Belek Dil ve Kültür Derneği'nde yeni dönem kurs kayıtları başladı. Yeni dönem için Kürtçe, dengbêjlik, davul, erbane ve tiyatro kursları için kayıtlar alınıyor. Dernek, Silopi’de de Kurmancî dil eğitimi verecek. Şimdiye kadar yapılan başvurularda, gençlerin yoğunluğu dikkat çekiyor. En fazla ilgi ise denbêjlik kursuna gösteriliyor. 

Dengbêj Muhyettin Duymak, yeni dönemde dilin yanı sıra farklı alanlarda kurslar açmaya başlayacaklarını aktardı. Kendisinin de dengbêjlik dersi vereceğini belirten Duymak, "Dil ve kültür, ekmek ve su gibidir. Bir insan nasıl ekmeğe ve suya ihtiyaç duyarsa dil ve kültürüne de o kadar ihtiyaç duyar. Bir insanın dili ve kültürü yok olduğunda içi boşaltılmış bir kabuk olur. Çalışmalarımızı da bu çerçevede yürütüyoruz" diye konuştu. ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.