Dêrsim, DEM’siz olmaz

Ayşegül Doğan

Ayşegül Doğan

  • DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Dêrsim'in bir önceki dönem kayyumla gasp edildiğini hatırlatarak, "Hal böyleyken 'biz kurduk siz de gelin’ yaklaşımı, ortaklaşmayı baypas eder. Dêrsim, DEM’siz olmaz ve DEM’den kopartılamaz” dedi.

Kurdistan'da ön seçim sürecinin tamamlandığını ve adayların 29 Ocak'ta Amed'de açıklanacağını belirten DEM Parti Sözcüsü Doğan, İstanbul, Adana, Muğla, Aydın, Kars, Mersin, Hatay ve Dêrsim için çalışmanın sürdüğünü söyledi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin dünden bu yana devam eden Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına dair basın toplantısı düzenledi. Kurdistan kentlerinde yapılan halk oylaması sürecinin tamamlandığını, adayları tanıtmak üzere hazırlıklara başladıklarını belirten Doğan, bu tanıtım toplantısını da 29 Ocak’ta Amed'de yapacaklarını söyledi.

Merak edilen kentler

Doğan, İstanbul gibi merak edilen kentlere dair stratejilerine de değindi. Doğan, şöyle devam etti: "İstanbul, Adana, Muğla, Aydın, Kars, Mersin, Hatay, Dêrsim; bunlar özellikle seçtiğimiz iller değil ama kamuoyunda en çok merak edilen iller. Çok büyük bir titizlik ve hassasiyetle çalışılıyor. Bu seçim bölgelerine ilişkin çalışmalar ve tartışmalar tüm hızıyla sürüyor. Tüm seçenekler değerlendiriliyor. Ayrıca kent uzlaşısı kapsamında güç birliği çalışmalarımız da devam ediyor. Eğilim yoklamasıyla aday belirleyeceğimiz yerlerde de çalışmalarımız sürüyor.  

Dêrsim, DEM’den kopartılamaz

En geniş güç birliğinden yana bir parti olarak çok yönlü görüşmelerimiz sürerken, Dêrsim’e ilişkin bir açıklama geldi. Şunu biliyoruz ki; Dêrsim, DEM’siz olmaz; DEM, Dêrsim’siz olmaz. Dêrsim, DEM’den; DEM, Dêrsim’den kopartılamaz. Dêrsim’de EMEK Partisi, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Emek ve Özgürlük Cephesi, Türkiye İşçi Partisi, 31 Mart Yerel Seçimlerinde ittifak kurmak için bir çalışma kararı aldıklarını açıkladılar. Bizim bu esnada görüşmelerimiz sürüyordu, bunun tekrar altını çiziyorum. Biz DEM Parti olarak kent uzlaşısı stratejisi temelinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yine tekrar ediyorum, en geniş güç birliğini oluşturmayı hedefleyerek, bu çalışmaları sürdürüyoruz. Dêrsim de bu iller içerisinde, bizim için özel bir öneme sahip. Dêrsim, bir önceki dönem kayyumla elimizden alınmış illerimizden biridir. Hal böyleyken açıklamayı yapan siyasal yapılar, bunun en demokratik ittifak olduğunu söyleyerek, herkesi oraya davet ettiklerini de ifade etti. ‘Biz kurduk siz de gelin’ şeklindeki yaklaşımının, bu çalışmaları güçlendirmediğini ve ortaklaşmayı baypas ettiğini ifade etmek gerekir." ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.