Destar bir yılı geride bıraktı

Kültür/Sanat Haberleri —

Destar

Destar

  • “Destarê Kurd-î  Hûr Dihêre (Kürt-çe Destar’ı İnce Öğütüyor)” sloganıyla yayın hayatına başlayan Destar dergisi, 5’inci sayısıyla birinci yılını geride bıraktı. 

“Destarê Kurd-î  Hûr Dihêre (Kürt-çe Destar’ı İnce Öğütüyor)” sloganıyla yayın hayatına başlayan Destar dergisi, 5’inci sayısıyla birinci yılını geride bıraktı. 

Kürt coğrafyası, Avrupa ve Kafkasya’dan onlarca yazarın zengin içeriklerle katkı sunduğu ve Kürt edebiyatına yeni bir edebiyat alanı oluşturmak amacıyla yola çıkan Kürtçe edebiyat dergisi Destar, yayın hayatının birinci yılını geride bıraktı. Destar’ın 5’inci sayıda Edebi Düşünceler/Değerlendirmeler, Edebi Eleştiri, Sözlü Edebiyat, Roman, Öykü, Deneme, Şiir, Anı, Kürtçe Dergicilik Tarihi, Çeviri ve Dünya Edebiyatı gibi özgün bölümler yer alıyor. 

Destar’ın çıkış noktası

Derginin ortak bir çalışmanın ürünü olduğuna dikkat çekip, gücünü ve temelini tarihsel, toplumsal ve kültürel gerçeklikten aldığını vurgulayan Destar Dergisi Eş Genel Yayın Yönetmeni Jîn Aryen, “Destar edebiyat dergisinin, esas çıkış noktası ve kaynağı Kürt ulusu ve tüm insanlığın yazılı edebiyatının yanı sıra, Kürt ulusu ve insanlığın sözlü halk edebiyatıdır. Elbette ki, yazılı edebiyat dilin korunması ve gelişimi açısından önemini özellikle vurgulamak gerekir, çünkü yazılı edebiyat kendi döneminde başat bir rol oynamış ve edebiyatı kalıcılaştırarak geleceğe taşırmıştır” ifadelerini kullandı. AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.