'Devrimin sözcüsü kadınlardı'

Kadın Haberleri —

.

.

  • Rojava Devrimi’nin yıldönümü  vesilesiyle Silêmanî'de bir seminer verildi. Kongreya Star öncülüğünde yapılan seminerde, “Devrimin en büyük farkı, kadınların bu devrimin sözcülüğünü yapmalarıydı” denildi. 

Kongreya Star Başûrê Kurdistan Temsilciliği, Rojava Devrimi’nin yıldönümü nedeniyle bir seminer düzenledi. Seminerde “Devrimin en büyük farkı, kadınların bu devrimin sözcülüğünü yapmalarıydı” denildi. 

.
Silava Silêman

Seminerin başlangıcında Kongreye Star’ın göndermiş olduğu mesajı Silava Silêman okudu. Mesajda şunlar kaydedildi: “Bizler sınırların kalbimizi ve ruhlarımızı engelleyemeyeceğini biliyoruz. Sizler Kürdistan’ın kadınlarısınız. Dünyanın neresinde bir acı varsa yürekleriniz acır. Nerede bir saldırı olursa sizler bu saldırıların karşısındasınız. Nerede bir direniş olursa sizler o direnişin sesi oluyorsunuz. Bu, ulusal bir duruştur” denildi.

Kürt kadının direnişi dikkat çekti

Kongra Star’ın mesajı ardından konuşan Lêman Şiwêş 19 Temmuz Devrimi’nin temelini Kürt kadınının örgütlenmesi olduğunu kaydetti. 

.
Lêman Şiwêş

Rojava Devrimi’nin dünyadaki diğer devrimlerden farkına da dikkat çeken Lêman Şiwêş şöyle dedi: “En büyük farkı, kadınların bu devrimin sözcülüğünü yapmalarıydı. Zira Rojava Devrimi, bir kadın devrimiydi. DAİŞ gibi radikal bir çete örgütüne karşı amansız bir direniş sergilendi. Bu, kadının özgür yaşam iddiasından kaynağını aldı. Dünyanın dikkatini çeken en önemli nedenlerden biri de Kürt kadınının direnişiydi.” 

Yapılan sunumlar ardından Rojava Kadın Devrimi’ne ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı.

ROJNEWS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.