Diyanet: Cemevi siyasi bir oluşum

Toplum/Yaşam Haberleri —

  • Diyanet-Sen’in anketine katılan diyanet çalışanlarının yüzde 60,1'i Cemevlerini ibadethane olarak görmüyor.

Diyanet-Sen 6 bin 406 din görevlisine, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın statüsü ile ilgili görüşlerini sordu. Ankete katılan Diyanet çalışanlarının yüzde 60,1'i Cemevlerini ibadethane olarak görmediğini ifade etti.

87 bin 249 kişinin üye olduğu Diyanet-Sen'in "Diyanet Çalışanlarının Sorunları, Beklentileri, Din-Diyanet Algıları Araştırması” başlıklı araştırmasına yüzde 79,3'ü erkek ve yüzde 20,7'si kadın olmak üzere 6 bin 406 kişi katıldı.

ANKA’dan Ceylan Sağlam’ın haberine göre Diyanet çalışanlarının yüzde 26,6’sı Aleviliği Şia’nın bir kolu, yüzde 24,6’sı yaşam biçimi, yüzde 12,6’sı İslam’ın farklı kültürel yorumu, yüzde 12,1’i siyasi bir oluşum, yüzde 7,2’si mezhep, yüzde 2,9’u tarikat olarak değerlendirmesi dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın denetleme görevini yaparak bu işin cemaatlere devredilmesini düşünen personellerin oranının ise yüzde 1,7 olduğu raporda belirtildi.

Araştırmaya katılanların yüzde 48,2'si Diyanet’in özerk olması gerektiğini de savundu.

Ayrıca Diyanet çalışanlarının yüzde 43’ü yeni kurulan Alevi-Bektaşi Kültürü Başkanlığı’na karşı çıkarken, yüzde 26,9’u ise kurulan Alevi-Bektaşi Kültürü Başkanlığı’nı destekledi.

Edinilen bilgiye göre, raporun sunulduğu Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, araştırma sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılmamasını istedi. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.