Dostları Mîr’in kabrini yaptırdı

Toplum/Yaşam Haberleri —

Mîr Perwer ile annesinin kabri

Mîr Perwer ile annesinin kabri

  • Demokratik Kültür ve Sanat Hareketi (TEV-ÇAND) üyesi müzisyen ve sanatçılar, Paris’te katledilen sanatçı arkadaşları Mîr Perwer ile annesinin kabrini yaptırdı.

Paris Katliamı’nda Evîn Goyî, Abdurrahman Kızıl ile birlikte katledilen Miîr Perwer'in Fransa'da bulunan Tev-Çand üyesi sanatçı arkadaşları ve dostları, Mîr Perwer ve annesi Filiz Aydın’ın mezarını yaptırdı. Aralarında Ulaş Kelaşîn, Rênas Demhat, Diyar Mahrovî, Nûarîn, Farqîn Azad ve birçok ismin bulunduğu sanatçıların öncülüğünde hem Mîr hem de annesinin mezarları yapıldı. Sanatçılar yaptıkları açıklamayla şunları belirtti: "Bizler 23 Aralık 2022 tarihinde, Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür derneğine yönelik yapılan katliamda şehit düşen; duruşu, mücadeleci kişiliği, mücadeleye bağlılığı, dokunduğu yeri güzelleştiren Mîr Perwer’in arkadaşları ve dostlarıyız. Katliamın üzerinden 9 ay geçti. Bir şeyler yapmamız gerekiyor dedik. Mîr ve Filiz anneye yakışır bir kabristan yapma fikrini Fransa'da yaşayan çalışma ve sanatçı arkadaşımız ile paylaştık. Ailenin de hem fikir olduğu bir mezarda karar kıldık.”

Mîr Perwer’in sanatçı dostları daha önce de internet üzerinde aile için kampanya başlatmış ancak yaşanan deprem felaketinden kaynaklı kampanya yürütülememişti. PARİS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.