Dumlu’da ölüm orucu koşulları

Dumlu 1 Nolu Cezaevi

Dumlu 1 Nolu Cezaevi

  • Açlık grevinin devam ettiği Dumlu 1 Nolu Cezaevi’nde tutsaklara kantinden günde 40 gram şeker ve 40 gram tuz dışında satış yapılmıyor.

MIHEME PORGEBOL / ERZURUM

Erzurum’un Yakutiye ilçesinde bulunan Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ndeki tutsaklar, cezaevindeki uygulamalar, aileleri üzerinden gazetemize aktardı. Ağırlaştırılmış müebbet hükümlüsü tutsakların tutulduğu Dumlu 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde kantinden satışlar yönetimin keyfi tutumuyla durduruldu. Günde yalnızca 40 gram şeker ve 40 gram tuz dışında satışın yapılmadığı kantinde tutsakların yaşamsal ihtiyaçları engelleniyor. Böylece açlık grevine giren tutsaklara ölüm orucu koşulları dayatılıyor.

Tek kişilik hücrelerde tutulan tutsakların ayrıca dışarıyla iletişimleri ve mektuplaşmaları engelleniyor. En büyük sorunlarından biri de hastane sevklerinin engellenmesi. Aileler, açlık grevlerinin ileriki aşamalarında bu keyfi tutumların ölümcül olabileceğinden endişe ediyor. Aileler, tutsakların 15 Şubat’a kadar taleplerine karşı devletten bir adım gelmezse grevin başka bir boyuta taşınacağına dair beyanlarını da aktardı.

Aileler, ayrıca görüş sırasında kendilerinin de maruz kaldığı kötü muamelelere değinerek hapishane yönetiminin görüş saatlerini keyfi bir şekilde sık sık değiştirdiğini, aileleri soğukta beklettiğini, çıplak aramaya maruz bıraktığını söyledi. Tutsakların normalde haftada bir olması gereken telefon görüşü hakları da iki haftada bir şeklinde uygulanıyor. Buna rağmen 10 dakika olması gereken telefon görüşleri, olması gerekenden daha kısa tutuluyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.