Düsseldorf büyük güne hazır

Yurt Dışı Haberleri —

Foto: Deniz Babir

Foto: Deniz Babir

  • Avrupa’da yaşayan Kurdistanlılar ve dostları Türk devletinin savaş hukukunu ve insani değerleri ayarlar altına alarak, yasaklı ve kimyasal silah kullanmasını protesto etmek için Almanya’ın Düsseldorf kentinde son yılların en büyük mitingine hazırlanıyor. 
  • Yurt dışında Kurdistanlıları temsil eden birçok kurum, kuruluş ve şahsiyetin çağrısı ile gerçekleşecek olan yürüyüş ve mitingde başta OPCW olmak üzere uluslararası kurumlar görevlerini yapmaya ve bağımsız bir Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurmaya çağrılacak.   

Almanya’nın Düsseldorf kentinde 12 Kasım’da kimyasala karşı düzenlenecek merkezi yürüyüşe destek için aralarında Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK) Eşbaşkanı Ahmet Karamus, Koma Civakên Kurdistan (KCK) Yürütme konseyi üyesi Zübeyir Aydar’ın da bulunduğu onlarca siyasetçi, Kürt kurumları, inanç örgütleri, sanatçı, aktivistler, Avrupa’nın dört bir yanından Kurdistanlıları yürüyüşe akın etmeye çağırdı.

Avrupa Demokratik Kurdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E) de büyük yürüyüş öncesi yeni bir açıklama ile 12 Kasım’da başta Düsseldorf merkezi yürüyüşü olmak üzere aynı gün diğer ülkelerde gerçekleşecek yürüyüşlere de aktif katılım çağrısı yaptı.

Gerillanın sesi, nefesi olalım

Bir halk olarak ulusal birlik ruhuyla tüm Kürdistanlıların yürüyüşte yerini alması gerektiği vurgulanan açıklamada “12 Kasım Ulusal Grev Günün’nde birlik ruhu ile ayağa kalkarak TC’nin Kürdistan’daki kimyasal silah kullanımını durduralım” çağrısı yapıldı. “12 Kasım’da her yerde alanları doldurarak özgürlük gerillasının sesi ve nefesi olacağız” denilen açıklamada, Düsseldorf’taki merkezi yürüyüşe Almanya, İsviçre, Kuzey Fransa, Belçika ve Hollanda’dan Kürdistanlılar ve dostlarının katılacağı duyuruldu. 

Ulusal birlik ruhuyla

KCDK-E aynı gün İsveç, Danimarka, Norveç, Finlanda, Güney Fransa, İngiltere, Avusturya, Kıbrıs, Yunanistan, Kanada ve Avustralya’da gerçekleşecek yürüyüşlere de katılım çağrısında bulundu: “12 Kasım günü tüm Kurdistani partiler, örgütler, kurumlar, kadın, genç, çocuk, yaşlı, inanç kurumları ulusal birlik ruhuyla hareket ederek "Li Hemberî Çekên Kimyevi Roja Greva Netewi Li Derweyi Welat" şiarıyla yürüyüşleri organize etmeli ve seferber olmalıyız.”

41 kentten otobüsler kalkacak

Merkezi eylem kapsamında Almanya genelinden Düsseldorf’a gidecek otobüsler için 41 hareket noktası belirlendiğini bildiren Almanya Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED) ise planlamaya dair şu bilgileri paylaştı: “Merkezi eylemde miting alanına 2 farklı koldan saat 10.00’da yürüyüş başlayacak. Eylem kortejine orta eyaletten (NRW) gelerek katılan kitle Zap kolunu (DGB Haus önü) oluşturacak. Almanya’nın geri kalanından ve Hollanda, Belçika ile Fransa’dan otobüslerle gelenler Avaşîn kolunu (Rheinwiesen Düsseldorf) oluşturacak. İki koldan gerçekleşecek yürüyüş ardından ise miting düzenlenecek. 

Onlarca kurum çağrıda bulundu

Almanya genelinde KON-MED’e bağlı 5 federasyonun tamamı kitlesiyle birlikte eylemde hazır olacak. Ayrıca Civaka Îslamîya Kurdistan (CÎK), Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Êzîdî Dernekleri Birliği Merkezi (NAV-YEK), Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) gibi onlarca kurum da yürüyüşe katılım çağrısında bulundu. 

Destek mesajı yağdı

Çok sayıda kişi de kimyasal saldırıları protesto yürüyüşüne katılam çağrısında bulundu. 

KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar

KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar: Uzun sürecek bir dönemden geçiyoruz. TC devleti insafsızca Kürt özgürlük savaşçılarına karşı kimyasal kullanıyor ve dünya buna sessiz kalıyor. Kurumlarımız ve halkımız olarak maalesef şimdiye kadar bu sessizliği kıramadık. Kurdistanlılar ve dostları alanlara çıkıp seslerini duyurmaya çalışıyorsa da bu yeterli olmadı. Daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Bu yüzden 12 Kasım’da Düsseldorf’taki yürüyüşte Kurdistanlılar ve dostları seslerini dünyaya duyurmak için bir araya gelecek. Gelin hep beraber bu yürüyüşe katılalım sesimize ses katalım.

KNK Eşbaşkanı Ahmed Karamus

KNK Eşbaşkanı Ahmed Karamus: İşgalci devletin kimyasal silahlarla yaptığı saldırılar artık çığırından çıkmış bir aşamaya gelmiştir. Her onurlu bir Kürt gibi dünyanın neresinde olursak olalım, bu saldırılara karşı sesimizi yükseltmeli, tepkimizi dünyaya göstermeliyiz. Bu vesileyle hepinizi 12 Kasım’daki Düsseldorf merkezi yürüyüşüne katılmaya davet ediyorum.

KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal

KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal: Türk devletinin kimyasal saldırılarına karşı yurt dışındaki Kürt kurumları 12 Kasım’ı Ulusal Grev Günü olarak ilan etti. Kürt halkı bugün tüm işi-gücü, her türlü faliyetini durdurmalıdır. Uluslararası güçlerin sessizliğini kırabilmemiz için birlik olmamız gerekiyor. Gelin TC’nin kimyasal saldırılarını ve dünyanın bunun karşısında sessizliğini tüm heybetimizle Düsseldorf’ta protesto edelim.

 

DTK eski Eşbaşkanı Hatip Dicle

DTK eski Eşbaşkanı Hatip Dicle: Tarihi bir süreçten geçiyoruz. Kürt halkı uzunca zamandır yürüttüğü özgürlük mücadelesinde yeni bir aşamaya girdi. Artık tarih yazıyoruz ve tarihe son cümlelerimizi düşüyoruz. Bu süreçte herkes devrimci sorumluluğunu yerine getirmelidir. 12 Kasım’daki yürüyüşe güç vermek, hepimiz açısından bir görevdir. Kürt halkının özgürlük sesini, mücadeledeki kararlılığını, Önderliğe olan bağlılığımızı o gün tazeleme vaktidir.

Xoşnav Ata

OPCW önünde 99 gündür nöbet tutan Xoşnav Ata: Şu ana kadar ne OPWC ne BM sesimi duydu. Bü yüzden sesimizi daha güçlü duyurabilmek, gerillaya bir nefes olabilmek için 12 Kasım’da ben de Düsseldorf’tayım.

HDP eski Milletvekili Nursel Aydoğan

HDP eski Milletvekili Nursel Aydoğan: Kimyasal silah kullanmak insanlığa karşı işlenen suçlar kapsamındadır. Bütün halkımızı ve dostlarımızı 12 Kasım’da Düsseldorf’a insanlık yürüyüşüne katılmaya davet ediyorum.

FEDA Eşbaşkanı Huri Kabayel

FEDA Eşbaşkanı Huri Kabayel: “Jin jiyan azadî” şiarıyla halkımıza çağrımızdır. Kurdistan kimyasallarla bombalanıyor, insanlık ve doğa yok ediliyor. Hep birlikte bu savaşa dur demek için, Alevi inancımız gereğince hak ve hakikat yolunda yürümek için 12 Kasım Düsseldorf yürüyüşünde buluşalım.

Azize Atlı

Azize Atlı (Hollanda): Tüm Kurdistan halkımıza çağrı yapıyorum. Gelin 12 Kasım’daki yürüyüşümüze katılalım. Gerillanın sesi olalım. Yasaklı kimyasalı gerillamıza kullanan vahşi devletin karşısında ulusal duruşumuzu gösterelim. Bu kimyasalı durdurabilirsek eğer, anaların gözyaşlarını da durduracağız.

 

Gazeteci-yazar Veysi Sarısözen

Gazeteci-yazar Veysi Sarısözen: 12 Kasım’da Düsseldorf’ta tüm devletlere bir çağrı yapılacak: Türk devleti Kürt halkının özgürlük talebine karşı kimyasal silahlarla saldırıyor, kendinize güveniyorsanız, bizim yalan söylediğimizi kanıtlayın. Biz doğruyu söylediğimizi milyonlar halinde haykırıyoruz, tarafsız bir bilim heyetinin varacağı sonucu kabul etmeye hazırız, siz hazır mısınız? Bu meydan okuma, Türk devletinin kimyasal silah kullandığını daha şimdiden kanıtlamıştır ve Düsseldorf’ta bir kere daha kanıtlanacaktır. O halde hakikati dile getirmek üzere Düsseldorf’a akalım.

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.