Efrîn’de savaş suçu: 84 kadın katledildi

Kadın Haberleri —

.

.

  • Efrîn’de kadınlara yönelik işlenen suçların bilançosunu açıklayan Efrîn Sivil Toplum Örgütleri, 84 kadının katledildiğini belirtti.

Efrîn Sivil Toplum Örgütleri, bir basın açıklamasıyla Türk devletinin işgali altındaki Efrîn’de Türk ordusu ve ona bağılı çete grupları tarafından kadına yönelik gerçekleşen suçları açıkladı.

Şehba’da onlarca kadının katılımıyla yapılan basın açıklamasında savaşın devam ettiği bölgelerde kadınların durumuna dikkat çekildi. Efrîn’de yaşananların savaş suçu olduğunu belirten Sivil Toplum Örgütleri, Türk devletinin mücadeleye öncülük eden kadınlardan intikam almaya çalıştığı kaydedildi. Kadınlar, Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’de direnerek DAİŞ gibi çeteleri yok ettiği için Türk devletinin hedefinde olduğu belirtilen açıklamada, Türk ordusu ve ona bağlı çetelerin kadın yönelik suçları hazırlanan bilanço ile açıklandı.

Kaçırılan kadınların akıbeti bilinmiyor

Efrîn Sivil Toplum Örgütleri’nin hazırladığı bilançoya göre Efrîn’de 18 Mart 2018’den bu yana 84 kadın katledildi. Bu kadınlardan 6’sı yaşadıklarına dayanmayarak yaşamına son verdi. 71 kadına tecavüz edildi. Binin üzerinde kadın Türk devletine bağlı çeteler tarafından farklı tarihlerde kaçırıldı. Birçoğunun akıbeti halen bilinmiyor. Açıklamanın devamında işlenen tüm suçlar kınanarak, Birleşmiş Milletler (BM) ve bağlı kuruluşların bu suçlar karşısında harekete geçmesi istendi.  

ŞEHBA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.