Ekonomide bağımsızlar, sıra diğer kadınlarda

Kadın Haberleri —

Kadın sergisi

Kadın sergisi

  • Ekonomik özgürlüğünü kazanmaya çalışan kadınlar, yaptıkları el işlerini sanal medya üzerinden satışa sunuyor. Bununla hem erkeklere bağımlı olmaktan kurtuluyor hem de başka kadınlara yol gösteriyorlar.

Süleymaniye’nin Şarezur ilçesinde yaşayan çok sayıda kadın el işleri yaparak ekonomik özgürlüğünü sağlamaya çalışıyor. Ekonomik özgürlüğünü kazanan kadınlar aynı şekilde hemcinslerini de buna teşvik ediyor.

 

 

Kadınlar, daha iyi satış yapmak ve sesini duyurmak için el emeğiyle hazırladıkları ürünleri sanal medya üzerinden halka buluşturuyor. Amaçları ise erkeklere bağımlı olmaktan kurtulmak.

 

Çawan Tahir

 

Kişisel ihtiyaçlarını karşılıyor

Yaptıkları çalışmalara ilişkin Rojnews’e konuşan Çawan Tahir, kim olursa olsun tüm kadınların ekonomik özgürlüğünün olması gerektiğine işaret ederek, “Kız kardeşimin yardımıyla Facebook üzerinden yaptığım el işlerini sattım. Satışlardan gelen gelirle kendi yaşamsal ihtiyaçlarımı karşılıyorum” dedi.

“Çalışmak kadınlar için çok önemlidir. Her kadının kendisine ait bir işi ve özgün bir geliri olmalıdır” diyen Tahir, kendisi gibi kadınları gördüğünde çok mutlu olduğunu ve bunun başkalarını da teşvik ettiğini ekledi.

 

Evin Faxir

 

Hem öğrenci hem emekçi

Hem okuyan hem de çalışan Evin Faxir de yaptığı takıları satışa çıkaranlardan. Kadınların sadece özel ihtiyaçlarını bu yolla karşılamasını bile önemli olduğunu ifade ederek, aynı zamanda yaptığı el işlerini fuar sergi vb. etkinliklerde sergileyerek sattığını dile getirdi. ŞAREZUR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.