Emine Şenyaşar’ın çığlığı: Adalet

Toplum/Yaşam Haberleri —

Ferit Şenyaşar

Ferit Şenyaşar

  • Yazar Ali Oruç’un Emine Şenyaşar’ın mücadelesine dair kaleme aldığı “Adalet” kitabı da raflarda yerini aldı. Şenyaşar'ın hayat hikayesinin konu edinen “Adalet” kitabının yaşananları bire bir anlattığını belirten Ferit Şenyaşar, “Kitap ailemizi ve birebir çığlığımızı özetliyor” dedi. 

Daha önce birçok kez kendisinin de kitap kaleme almak istediğini ancak buna cesaret edemediğini dile getiren Şenyaşar, “Yaşadıklarımızın tarihe geçeceğini biliyorduk. Daha önce kitap yazmayı kendim de düşündüm ama buna cesaret edemedim. Nöbetimiz devam ederken Ali Oruç bizi aradı ve bizimle tanıştı. Bizim yaşadığımız zulmü kitap haline getirme fikri olduğunu ve bizden izin istedi. Ben de daha önce kitap yazmayı düşündüğüm için üzerimdeki yükü hafifleteceğinden olumlu bulduk. Suruç’ta, annemin doğduğu köyde kimi araştırmalar yaptı. Suruç’ta olayın olduğu iş yerine yakın esnaf ve komşularımızla görüştü. Avukatlarımızla görüştü. Yeterli bilgiyi topladıktan sonra kitaplaştırdı. Kitap elime geçtiğinde soluksuz okudum” diye konuştu.  

Kurgu değil gerçek 

Mezopotamya Ajansı’ndan Emrullah Acar’ın haberine göre kitabı okurken 18 Haziran 2014 tarihinde yaşananlara dair kaleme alınan anları okumakta zorlandığını anlatan Şenyaşar, “Yaşatılanları her satırda tekrar yaşamış gibi oldum. Zaman zaman gözyaşlarımı tutamadım. Yaşadığımız bu süreci okuyacak birçok okur, okuduklarına belki inanmayacak, kurgu sanacak ama bu yazılanların tamamı yaşandı. Roman olarak yazıldığı için bazı yerlerde kimi isim değişikliği ya da farklı bir kurgu olabilir, ancak yazar olaya dair herhangi bir ekleme ya da çıkarma yapmamıştır. Kitap ailemizi ve birebir çığlığımızı özetliyor” ifadelerini kullandı.

Türkçe bildiği tek kelime: Adalet  

Adalet Nöbeti boyunca sarf ettiği sözlerden kaynaklı annesi Emine Şenyaşar’a “hakaret” iddiası ile 15 soruşturma açıldığını vurgulayan Şenyaşar, “Ortada bir katliam var, bu devlet hastanesinde yapıldı. 4 yıl geçti ve hala ortada bir dava yok. Savcılar bu davayı açacağına anneye dava açıyor. Anne hakkında 15 soruşturma var, 5’i davaya dönüştü. Ben bunları anneme anlatmakta çok zorlanıyorum. Süreç ile ilgili gelişmeleri aktarırken, nasıl anlatacağımı bilemiyorum. Bu süreç kitap haline geldi, anne okur-yazar değil. Bildiği tek Türkçe kelime adalet. Adalet kitabını da eline aldı, ancak okuyamıyor. Ben bunu ona akşamları anlatmaya çalışıyorum” diye konuştu. URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.