En büyük kadın partisi

Yeşil Sol Parti kadın aday tanıtımı

Yeşil Sol Parti kadın aday tanıtımı

  • Kadın adayların tanıtım toplantısında konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Yeşil Sol Partili kadınlar olarak tek adam rejimini birlikte değiştireceğiz” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), dün önce kadın adaylarını tanıttı. Ankara’daki İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Genel Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Pervin Buldan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Saliha Aydeniz, Emek ve Özgürlük İttifakı’nda yer alan partilerin kadın temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileri katıldı. 

Toplantının yapıldığı salona, Yeşil Sol Parti Kadın Meclisi’nin seçim sloganı “Dîsa jin, dîsa jiyan” yazılı pankartlar asıldı. Etkinlik, İran rejimi tarafından katledilen Jîna Emînî ile özgürlük mücadelesinde ve erkek şiddeti sonucu katledilen kadınların anısına saygı duruşuyla başladı. Etkinlikte, kadınların siyasi mücadelesini konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyonda tutsak kadın siyasetçiler Leyla Güven, Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel, Figen Yüksekdağ’ın konuşmaları uzun süre alkışlandı. 

Tanıtım toplantısında konuşan Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, uzun bir kadın mücadelesine aşina olduklarını ifade ederek, “Bugün bu mücadeleyi başka bir merhaleye taşımak için bir araya geldik. Tek adam rejimini, sistemini birlikte değiştireceğiz. Eşbaşkanlık, eşsözcülük, eşit temsiliyet gibi kazanımlarımızı büyütmeye ve yaşamın her alanında etkin kılmak için geliyoruz. İstanbul Sözleşmesi’ni yürürlüğe koymak için buradayız” dedi.

Kadınları selamlayarak sözlerine başlayan HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan ise şunları söyledi: "Bizler özgür iradeleriyle ayakta duran kararlarını kendisi veren onurlu bir mücadele yürüten kadınlarız. Aynı zamanda bu ülkeyi yönetenleri göndermek için de 14 Mayıs tarihinde büyük bir coşku ve kararlılıkla hem mücadelesini veren ve hazırlıklarını yapan büyük bir kadın partisiyiz. Yeşil Sol ile birlikte en güçlü temsiliyeti sağlamak için 14 Mayıs’a kadar gece gündüz demeden yollara düşeceğiz. Herkes görecek Yeşil Sol Parti en büyük kadın temsiliyeti ile yerini alacak. Yüzde 45 oranıyla girmeye hazırlanıyoruz. AKP’nin hileleri varsa bizim de hamlelerimiz var.”

Konuşmalardan sonra sahneye 27. dönem milletvekilleri, ardından il il adaylar sahneye davet edildi ve bölge bölge tanıtımları yapıldı. Etkinlik, tüm kadınların toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.