Evi yıkıldığı halde köyünü terk etmiyor

Ferhan Elî Necim

Ferhan Elî Necim

  • Türk devletinin Til Temir’e dönük saldırısında evi yıkılan ve 80 yaşındaki annesiyle birlikte yaralanan Ferhan Elî Necim, her şeye rağmen evini terk etmiyor.

 

Kuzey-Doğu Suriye’ye dönük saldırılarına aralıksız devam eden Türk devleti, hizmet merkezlerini, elektrik ve su istasyonlarını, arazileri ve evleri bilinçli bir şekilde hedef alıyor. Türk devletinin 24 Temmuz’da hedef aldığı Hesekê’nin Til Temir ilçesine bağlı köyler arasında M4 Karayolu üzerindeki Micêbra köyü de vardı. Micêbra köyünde yaşayan Ferhan Elî Necim'in evi bombardımanda yıkıldı. Eli Necim ve 80 yaşındaki annesi saldırıda yaralandı.

Ferhan Necim’in eşi Kewkeb El Bedir, saldırılara rağmen evlerini ve topraklarını hiçbir zaman terk etmeyeceklerini belirterek, askeri güçleri sonuna kadar destekleyeceklerini vurguladı.

Eşinin ve kayınvalidesinin sağlık durumuna ilişkin bilgi veren Kewkeb El Bedir, “Eşimin beyin ameliyatı olması gerekiyor. Karnında ve sırtında demir parçalar var” dedi. Kewkeb El Bedir, saldırının ardından kayınvalidesinin hafıza kaybı yaşadığını belirtti. Kewkeb El Bedir, “Evimizde kalacağız ve 9 Ekim 2019’da Serêkaniyê’de yaşanan senaryonun tekrarlanmasına izin vermeyeceğiz” diye ekledi.    ANHA/HESEKÊ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.