Gazeteci Önver'in hapsi istendi

Rabia Önver

Rabia Önver

  • Sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılanan JINNEWS muhabiri Rabia Önver hakkında “Örgüt propagandası” iddiasıyla hapis cezası talep edildi. 

 

Gazeteci Rabia Önver hakkında açılan davanın ilk duruşması Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, Önver ile MLSA temsilcileri ve gazeteciler katıldı. Önver’in avukatı Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Hakkari Şubesi Eşbaşkanı Harika Günay Karataş, Yüksekova Adliyesi’nde Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya bağlandı. Savunma yapan Önver, milyonlarca kişinin özgürce kullandığı sosyal medyadaki paylaşımlarının ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu dile getirdi. Önver, paylaşımlarını herhangi bir “Örgüt propagandası” amacıyla yapmadığını belirterek, üzerine atılı suçları kabul etmediğini kaydetti.

Avukat Harika Günay Karataş, kolluk tarafından hukuka aykırı bir soruşturma yürütüldüğünü; savcılığın bilgisi olmadan yapılan bir soruşturma olduğunu vurguladı. Karataş, "Suçlama aslında salt Twitter'da değil birçok mecrada kullanılan paylaşımlar. Müvekkilin mesleği gereği haber yapma ve haber verme hakkı vardır. Paylaşımların herhangi birinde propaganda suçu bulunmuyor. Müvekkilim hakkında beraat kararının verilmesini talep ediyorum" dedi. 

Mahkemeye esas hakkındaki mütalaasını sunan iddia makamı, sosyal medya paylaşımlarında “Örgüt propagandası” yapıldığını ileri sürerek, gazeteci Önver'in bu suçtan cezalandırılmasını talep etti. 

Mahkeme heyeti, gazeteci Önver’in avukatının savunma yapması için duruşmayı 23 Eylül'e erteledi.  VAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.