Girê Amediyê’de 19 asker savaş dışı

❏

  • Gerillalar, Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalci Türk askerlerini iki gün üstü üste vurdu; 19 askeri savaş dışı bıraktı.

Türk ordusunun devam eden işgal saldırılarına karşı direnen gerilla, bombardıman altında eylemler de yanıt veriyor. Zap alanındaki eylemlerde 14 Türk askeri öldürüldü, 6’sı da yaralandı; 2 çadır da imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Şehîd Delîl Batı Zap Bölgesi

* YJA Star gerillaları, 9 Ekim saat 14.20, 17.30 ve 18.00’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini ağır ve orta otomatik silahlarla vurarak darbeledi. Ertesi gün saat 01.20’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki askerler suikast taktiğiyle hedef alındı; 1’i öldürüldü.

* Gerilla, 9 Ekim günü Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini farklı taktiklerle hedef aldı. İşgalci ordunun çadırları, saat 14.00’te ağır silahlarla vuruldu; 2’si imha edildi. Türk askerleri, saat 14.20’de toplanınca iki koldan ağır ve orta otomatik silahlarla hedef alındı. Harekete geçenler saat 15.00’te suikast taktiğiyle vuruldu. Tük askerleri, saat 15.15 ve 15.35’te orta otomatik silahlarla isabetli bir şekilde vuruldu; saat 15.40’ta 2 mevzileri ağır silahlarla darbelendi. Bu eylemlerde toplam 9 asker öldürüldü, 6’sı yaralandı.

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 10 Ekim’de de hedef alındı. Bir grup asker saat 03.40’ta harekete geçince suikast taktiğiyle müdahale edildi; 4’ü daha öldürüldü.

Zap Bölgesi

* Sîda Direniş Alanı’ndaki askerleri, 9 Ekim saat 06.00’da  ferdi silahlarla vurularak darbelendi.

* Sîda Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini 9 Ekim saat 08.30’da yıkmaya çalışan kepçe, ağır silahlarla vurularak darbelendi.

Kimyasal ve yasak patlayıcılar

* Türk ordusu, Metîna’nın Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini, 9 Ekim günü 3 kez patlayıcı yüklü dronlarla bombaladı; ertesi gün ise yasaklı patlayacılar attı. Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri de 9 Ekim günü 1 kez patlayıcı yüklü dronlarla bombalandı.

* Şehîd Delîl Batı Zap’ın Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 9 Ekim’de 13 kez patlayıcı yüklü dronlar, 4 kez de yasaklı patlayıcılarla bombalandı.

* Aynı gün Zap’ın Sîda Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 1 kez yasaklı patlayıcılarla bombalandı.

* Türk savaş uçakları, 7, 8 ve 9 Ekim’de Avaşîn’in Werxelê Direniş Alanı’nın 30 kez savaş uçaklarıyla bombaladı. Aynı gün savaş uçakları, Barzan bölgesini de 9 kez savaş bombaladı.

* Türk saldırı helikopterleri, 9 Ekim’de Zap, Avaşîn, Metîna, Şehîd Delîl Batı Zap ve Barzan bölgelerini bombaladı.

* Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Xakurkê ve Metîna bölgelerini topçu atışları da devam etti. BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.