Girişimci Basima’nın başarısı

Kadın Haberleri —

Basima Abdulrahman

Basima Abdulrahman

  • BBC, geçtiğimiz hafta 2023 yılının ilham kaynağı ve etkili 100 Kadın listesini açıklamıştı. Listede Başûrê Kurdistanlı Basima Abdulrahman da yer alıyor.

DAİŞ, 2014 yılında Irak ve Başûr’a saldırdığında çok sayıda kenti yerle bir etti. O dönem ABD’de öğrenci olan Basima, yapı mühendisliği alanında yüksek lisansını tamamladıktan sonra Kurdistan’a döndü. 

Yıkılan yerlere daha yeşil yapılar inşa etmek için Irak'ın yeşil yapılara adanmış ilk girişimi olan KESK'i kurdu. Günümüz inşaat yöntemlerinin geleceği tehlikeye atmaması için en yeni enerji verimli enerji teknolojileri ve malzemeleri, geleneksel inşaat yöntemleriyle birleştirdi.

Basima Abdulrahman, listede yer almasına ilişkin Botan Times’a yaptığı açıklamada, Kürt bir kadın olarak tanındığını ve bunun kişisel bir başarı değil Kürt halkının direnişi ve potansiyelini temsil etme anlamına geldiğini söyledi.

Listede aynı zamanda 28 İklim Öncüsü arasında yer almanın kendisine ayrıca mutluluk verdiğini kaydeden Basima Abdulrahman, kadınların başarabileceğini ve topluma iyi şeyler yapabileceğini göstermesini umut ettiğini belirtti. HABER MERKEZİ

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.