Halk gerekeni yaptı, sıra DEM Parti'lilerde

Gülşen Kurt

Gülşen Kurt

  • DEM Parti Wan İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, halkın iradesini ortaya koyduğunu belirterek, “Halkımız üstüne düşen tüm sorumlulukları yerine getirdi şimdi ise sıra bizlerde” dedi. 

DEM Parti, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerinde Wan Büyükşehir Belediyesi'ni yüzde 55.20 oy alarak kazandı. Wan 14’te 14 yaparken, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının geri alınmasının ardından mazbata ikinci parti olan AKP’li Aldulahat Arvas’a verildi. Yapılan bu hukuksuzluğu ve irade gaspını kabul etmeyen halk, iki gün boyunca büyük bir direniş göstererek iradesine sahip çıktı. Bu direniş sonucunda mazbata DEM Parti'li Zeydan'a verildi. JINNEWS’e konuşan DEM Parti Wan İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, kadınların Wan’ın her mahallesinde, her sokağında, her evinde öncü rolü oynadığını belirterek, 8 Mart ve Newroz kutlamalarına işaret etti.  Seçim süreci boyunca da kadın öncülüğünde ev ev, sokak sokak dolaşarak güçlü bir çalışma yürüttüklerini hatırlatan Gülşen Kurt, “Gelinen noktada halk büyük bir direniş gerçekleştirdi. Halk sandıklarda iradesini ortaya koyarak artık bu zulmü, hukuksuzluğu, haksızlığı kabul etmediğini tüm dünyaya göstermiş oldu. Bu anlamda bizler bu süreç boyunca yanımızda olan başta kadınlar olmak üzere tüm Wan halkına minnettarız. Çok büyük bir direniş gösterdiler, iradelerini ortaya koydular ve kayyum gaspına karşı bizim olanı tekrar geri alarak büyük bir başarı elde ettiler” dedi.

Her tarafa umut oldu

Wan halkının artık yaşanacak hiçbir hukuksuzluğa tahammül etmeyeceğini, bu irade gaspını reddedeceğini ve kendilerinin olanı geri almada kararlı bir duruşu gösterdiğini kaydeden Gülşen Kurt, “Bu duruşlarıyla hem dünyaya hem de tüm halklara öncülük ettiler. Halkın böylesi bir direniş göstermesi diğer halklara da umut oldu” diye konuştu.

Halk üzerine düşeni yaptı şimdi sıra bizde

Seçim süresi boyunca yaşamın her alanında halk ile birlikte çalışma yürüttüklerine ve neticede 14’te 14 yaparak ciddi bir kazanıma imza attıklarına dikkat çeken Gülşen Kurt, şunları ifade etti: “Bizler tüm belediyelerimizi almakta umutluyduk, çünkü artık halkın bu yaşanılanlara tahammülü kalmamıştı. Wan halkı, belediyelerinin kendileri tarafından yönetilmesini istediklerini direnişleriyle gösterdi. Bu bizim için çok anlamlıdır. Tüm belediyeleri alarak iradesine sahip çıktı. Bizler demokratik, ekolojik, eşit temsiliyetin olduğu bir anlayışla ve halkımızla birlikte belediyelerimizi yönetmek istiyoruz. Halkımız üstüne düşen tüm sorumlulukları yerine getirdi şimdi ise sıra bizlerde. Belediye eşbaşkanlarımız halkımızın hizmetinde olacaklar. Yaşanan bu hukuksuzluk ve haksızlıkları halkımız ile beraber aşacağız ve halkımıza her anlamda hizmet edeceğiz. Belediyelerimizin kapılara her zaman halkımıza açıktır. Belediyelerin halkın evi olduğunu tekrardan hatırlatmak istiyorum.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.