Halkımıza sözümüzü tutacağız

Nebahat Benek

Nebahat Benek

  • AKP’den yeniden geri alınan Bahçesaray Belediyesi'nin Eşbaşkanı Nebahat Benek “Halkımıza söz verdiğimiz gibi ilçemizin sorunlarını çözmek için seferber olacağız” dedi. İlçede yol, su, işsizlik, göç öncelikli sorunlar arasında.

HAVAR DERYA / WAN

Bahçesaray Belediyesi, iki dönemdi kayyum ve AKP yönetimindeydi. Bu yıl yapılan 31 Mart seçimlerinde ise her ne kadar Miks’te (Bahçesaray) DEM Parti’nin oyları 2019’da HDP’nin aldığı oydan daha az olsa da belediye seçimlerinin kazananı oldu. DEM Parti Bahçesaray Belediye Eşbaşkanı Nebahat Benek, yeni dönemde her işi halkla beraber ve halkın içinde yapmaya çalışacaklarını ifade ederek, "İlçemizin gerçek sorunları üzerinde durup bu sorunlara çözüm üreteceğiz" dedi.

DEM Parti Miks Belediye Eşbaşkanı Nebahat Benek, aslen Şırnak'ın Uludere ilçesinin Hilal köyü kütüğüne kayıtlı. Ailesinin göç edip Van'a yerleşmesinin ardından 1985'te Van’ın Edremit ilçesinin Süphan Mahallesi’nde dünyaya geldi. Ekonomik şartlardan dolayı eğitimine devam edemeyen Benek, şu anda belediye eşbaşkanlığı yaparken aynı zamanda açık öğretim ön lisans öğrencisi olarak da eğitim hayatına devam ediyor. Miks’teki seçim sonuçlarını ve belediyenin projelerine dair Belediye Eşbaşkanı Nebahat Benek ile konuştuk.

Halk korkmadığını gösterdi

Nebahat Benek, Wan'daki sonuçların, kayyumlara rağmen halkın kendi kendini yönetmek istemesinin net göstergesi olduğunu söyledi. Bahçesaray Belediye Eşbaşkanı Nebahat Benek, Bahçesaray seçim sonuçlarını şu sözlerle değerlerlendirdi: "2015 yılı yerel seçimlerinde Miks’te yüzde 65 üstü oy oranına sahiptik, 2019 yerel seçimlerinde ise bu oran yüzde 30’a düştü. Bu oy oranlarının değişmesinin sebebini aniden ortaya çıkan bir kaos ortamı, hükümetin kara propagandası ve halkın korkutulup (mal ve can güvenliği) tercihini hükümetten yana kullanmasına zemin hazırlaması olarak sıralayabiliriz. Tüm bunlara rağmen bu seçimde daha örgütlü olan Kürt seçmenleri baskı ve hukuksuzluğa ses çıkararak Kürt halkının korkmadığını ve seçimini kendi birliğinden yana kullandığını gösterdi.”

 

DEM Parti Bahçesaray Belediye Eşbaşkanı Nebahat Benek (soldaki)

 

 

Sorunlara çözüm üreteceğiz

Yeni dönemde belediye olarak yürütecekleri projelerden de söz eden Benek, şunları paylaştı: “İlçemizin gerçek sorunları üzerinde durup bu sorunlara çözüm üreteceğiz. En temel sorunlardan biri Bahçesaray-Van yolu. Bu yol kışın zorlu şartlarından dolayı yaklaşık 7 ay kullanılamıyor. Bir buçuk saatlik mesafe yerine yaklaşık 4,5 saatlik olan Tatvan-Hizan karayolu kullanılarak ulaşım sağlanıyor. Yine Van’da su potansiyeli açısından en bol suya sahip olan Bahçesaray ilçesinin hala bazı köylerinde su sıkıntısı yaşanmamakta. İstihdam ve işsizlikten dolayı büyük şehirlere göç eden gençlerimize iş imkanı sağlayıp ilçemizdeki göçleri durdurmak istiyoruz. Kooperatiflerle ilçemizin temel geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık alanında hem pazar yeri olarak hem tanıtım hem de verimi artırma konusunda halkımıza yardımcı olacağız. Kültür-sanat alanında da dengbêj evi, kültür merkezi, tiyatro salonları ve dil kurslarımız için gerekli adımları atacağız.”

Belediyemizin kapısı olmayacak

Son olarak çalışma yöntemlerini de aktaran Benek, “Halkçı belediyecilik gereği öncelikle belediyemizin bir kapısı olmayacak. O halkın malı, halkın binası. Biz o koltuklardan kimseyi yönetmeye talip değiliz. Yapılabilecek her işi halkla beraber ve halkın içinde yapmaya çalışacağız ki bunu zaten belediyelerimiz yıllardan beridir yapıyor. Bariz örneklerinden belediye başkanlarımızdan Sayın Bekir Kaya, hiçbir zaman makam aracı kullanmadı. Belediyenin imkanlarını Bahçesaray'ın gerçek sorunları ve halkımızın taleplerini karşılamak için seferber edeceğiz. Yeri geldiğinde fedakarlıklar yapacağız ve belediyemizin çalışmalarını aksatmamaya çalışacağız. Bu konuda halkımıza zaten gereken sözü vermişiz” şeklinde konuştu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.